bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İşaret dili rehberliğinde müze seyahati
YAŞAM // 5 Aralık 2016 Pazartesi 16:39 // Güncelleme: 5 Aralık 2016 Pazartesi 16:39

İşitme engelli minikler işaret dili ile rehberlik yaptıkları arkadaşlarına, Samsun Kent Müze’sini gezdirdi.

İşaret dili rehberliğinde müze seyahati
’Dünya Engelliler Günü’ kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, işitme engelli minikler için Samsun Kent Müzesi’nde bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte 19 Mayıs İşitme Engelliler İlkokulu öğrencilerinden gönüllü öğrenciler Kent Müzesi’ne gelerek burada işaret dili ile rehberlik eğitimi aldı. Daha sonra işaret dili eğitimi alan öğrenciler müzeyi ziyarete gelen arkadaşlarına işaret diliyle rehberlik yaptı. Müzeyi gezen öğrenciler, ardından kent müzesi görevlileri eşliğinde ebru yaptılar.

Minikleri öğrencileri müzede ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, öğrencilerle işaret dili ile sohbet etti. Farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirten Necmi Çamaş, "Samsun olarak Türkiye’nin en büyük spor organizasyonu olan 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı’nı burada yapacağız. Bu anlamda da bu günkü gezinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim en önemli hedef kitlemiz çocuklarımız" dedi.