bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İletişimciler TRT Trabzon Radyosu’nda OMÜ Masal’ı anlattı
YAŞAM // 21 Ocak 2020 Salı 15:30 // Güncelleme: 21 Ocak 2020 Salı 15:30

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi gazetecilik bölümü öğrencileri TRT Trabzon Radyosu “Köşe Bucak Karadeniz” canlı yayınında OMÜMasal uygulamasını anlattı.

İletişimciler TRT Trabzon Radyosu’nda OMÜ Masal’ı anlattı

İletişim Fakültesi gazetecilik dördüncü sınıf öğrencisi Açelya Kaynar ve Oğuzhan Uysal TRT Trabzon Radyosu Yavuz Üçüncü’nün yürüttüğü “Köşe Bucak Karadeniz” canlı yayını “Dinamik Düşünce” köşesinde görme engelliler için geliştirdikleri “Omü Masal” sesli masal uygulamasını tanıttılar.

Öğrenciler, Doç. Dr. Onur Bekiroğlu’nun yürüttüğü Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında geliştirdikleri aplikasyonun görme engelli bireylerin gelişen teknolojiyi rahatlıkla kullanmalarını ve Türk masallarının tanıtılmasını amaçlandıklarını vurguladılar.


TRT Trabzon Radyosu’nda Yavuz Üçüncü’nün sorularını yanıtladılar


“Dinamik Düşünce” köşesinde canlı telefon bağlantısı ile gerçekleşen görüşmede program yapımcısı Yavuz Üçüncü’nün sorularını yanıtlayan öğrenciler uygulamanın geliştirme amaçlarını, nasıl kullanılabileceğini anlattı. Türk kültürünü yansıtan masallardan oluşan görme engelli çocuklar ve ebeveynlerinin kolayca sesli yönlendirmelerle kullanabileceği “Omü Masal” aplikasyonunun İngilizce, Fransızca ve Almanca dil seçeneklerin de bulunduğunu belirtti.


“Görme engellilerin dertlerini dert edindik”


Görme engellilerin dertlerini dert edindikleri vurgulayan Oğuzhan Uysal “Biz bir grup gönüllü dördüncü sınıf öğrencisi olarak projeyi planladık. Daha sonra OMÜ Radyo’da masalların seslendirmelerini yaptık. Gönüllü olarak uygulamaya katkı sağlamak isteyen farklı bölümlerde okuyan arkadaşlarımızla masalların diğer dillere çevirileri ve yazılımı hazırlandı. OMÜ öğrencilerinden oluşan bir grup arkadaşımızla oluşturduğumuz OMÜ Masal sesli masal aplikasyonunu görme engelli bireyler için yapılandırılmış kullanıcı duyarlılığı ile kolayca erişebileceği ve uygulayabileceği mobil aplikasyon olarak oluşturdu. Umarız çocukların seveceği yararlı bir uygulama olur.” şeklinde konuştu.

Uygulamayı Google Play’den ücretsiz olarak indirebilirsiniz.