bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hollandalı hayırseverler Samsun'da
YAŞAM // 19 Eylül 2018 Çarşamba 23:37 // Güncelleme: 19 Eylül 2018 Çarşamba 23:37

Akülü Engelli Araçları dağıtımlarında bağışçı olan Hollandalı hayırseverler Canik Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Yardımcısı Alican Usta’nın konuğu oldu.

Hollandalı hayırseverler Samsun'da

Daha önce Hollanda'da yaşayan gurbetçi hayırseverlerle işbirliği yaparak 93 adet akülü engelli aracını ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarla buluşturan Canik Belediyesi, bu yıl da 255 adet akülü engelli aracını dağıtacak olmanın heyecanını yaşarken, Hollanda'dan gelen hayırseverleri ağırladı. Beyhan Aydoğan başkanlığındaki Hollanda heyetinde yer alan Maria Sneijder, Ineke Damen, Dırk Vander Veer, Paul de Leeuwe Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta'yı ziyaret etti.

 

YENİ HEYECAN

Zabıta Müdürü Erol Balcı'nın da yer aldığı ziyarette Canik Belediyesi'nin engelliler başta olmak üzere dezavantajlı insanlar için yaptığı çalışmalardan bahseden Usta, 2017-2018 yılları içerisinde toplam 93 adet akülü engelli aracının Samsun'a getirilerek ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara dağıtıldığını hatırlattı. Usta, "Engellilerin en önemli hedeflerinden birisi de bağımsız hareket edebilme kabiliyetlerini kazanmalarıdır. Canik Belediyemiz ile Hollanda’da yaşayan hayırsever vatandaşlarımız Olgun Aydoğan ve Murat Öztürk işbirliğinde Hollanda’da akülü engelli aracı bağışları toplanmakta ve Samsun’da ihtiyaç sahibi engellilere ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. İnşallah bu heyecanı önümüzdeki aylarda yeniden yaşayacağız" dedi.

 

ENGELLİLER ÖZGÜR OLUYOR

Ortopedik ve bedensel engellilerin en önemli sorunlarının, hareketlerinin sınırlanması ve özgürce istedikleri yere gidememeleri olduğunu belirten Usta, "Ekonomik durumu iyi olan engelliler; engel durumlarına uygun akülü araçlarla bu sorunlarını aşabilmektedirler. Ancak ekonomik durumu yeterli olmayan engellilerin evlerine kapandıkları, dışarıya çıkmak isteseler de çıkamadıkları bu nedenle sosyal hayattan çekildikleri bilinen gerçeklerdir. Daha önce yapmış olduğumuz dağıtımlarda da gözlemlediğimiz gibi engelli araçları ihtiyaç sahibi engellilerin hayatlarında önemli değişimler yaratmaktadır. Bırakın akülü engelli aracı almayı tekerlekli sandalyeye bile sahip olmamış engelli kardeşlerimiz akülü araç sahibi olunca adeta hayata yeniden tutunmaktadır. Akülü engelli araçlarla her yere rahatlıkla gidebilen engelliler özgürlüklerinin tadını çıkartmakta ve hayata pozitif bir gözle bakmaktadırlar" diye konuştu.

 

CANİK BELEDİYESİ GETİRİYOR

Projenin,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütüldüğünü de ifade eden Usta, "Yine bu yıl Kasım-Aralık ayları içerisinde yenisi düzenlenen bağış kampanyası kapsamında 255 akülü engelli araçları Samsun’a getirilerek ihtiyaç sahibi engellilere dağıtılacaktır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, il genelinde ihtiyaç sahibi engellilerin belirlenmesinde kurumumuza teknik destek sağlamakta ve akülü araçların hangi engellilere uygun olacağı hususlarını değerlendirmektedir. Akülü engelli araçları Samsun'a Canik Belediyemizin imkanları ile getirilmektedir. Akülü araç verilen engellilerden nakliye de dahil olmak üzere hiçbir ücret talep edilmemektedir" şeklinde konuştu.

 

İNSANLARI YAKINLAŞTIRIYOR

Araç bağışı ile ilgili yapılan bağışların insanları birbirlerine yaklaştırdığını da dile getiren Başkan Yardımcısı Alican Usta, Hollandalı hayırseverlere teşekkür etti. Hollanda'dan gelerek Canik Belediyesi'ni ziyaret eden hayırsever misafirler de, Samsun’da olmakta duydukları mutluluğu dile getirdi. Usta, ziyaretin sonunda misafirlerine Canik Belediyesi'ni gezdirdi.  Hollanda'dan getirilecek olan akülü engelli araçları, 20 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Akülü Engelli Araçları Dağıtımı Töreni ile belirlenecek sahiplerine teslim edilecek.

Hollandalı hayırseverler Samsun'da