bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Duyarlı esnaftan sokak hayvanlarına yuva
YAŞAM // 6 Şubat 2018 Salı 21:36 // Güncelleme: 6 Şubat 2018 Salı 21:36

Samsun’da yaşayan esnaf Orhan Şimşek, sokak hayvanları ve kuşlar için kendi imkanlarıyla yuva yaptı.

Duyarlı esnaftan sokak hayvanlarına yuva

Kedi, köpek ve kuş gibi sokak hayvanları soğuk kış günlerinde barınak bulamadıklarını zorluk çekiyor. Özellikle kediler, soğuk havalarda arabaların egzozu gibi sıcak yerlere saklanarak soğuktan kurtulmaya çalışıyor. Samsun’un İlkadım ilçesi Ağabağli Parkı yanında dükkanı olan esnaf Orhan Şimşek, sokak hayvanlarının ve kuşların barınmaları için barınak yaptı. Parkın çeşitli yerlerine bu barınakları yerleştiren Şimşek, ihtiyaç olursa birkaç barınak daha yapabileceğini söyledi.


Hayvanları çok sevdiğini dile getiren 20 yıllık esnaf 55 yaşındaki Orhan Şimşek, “Bizim iş yerimizin olduğu bölgede sokak hayvanları ve kuşlar çok oluyor. Bu hayvanlar, soğuk ve yağmurlu günlerde büyük zorluk çekiyordu. Ben de bu hayvanlara nasıl sahip çıkarız diye düşündüm. Aklıma kedi ve kuş evi yapma fikri geldi. Çevre esnaflarında katkılarıyla malzemeleri alıp kedi ve kuş evleri yaptım. Önlerine mamalar ve yemler koyduk. Şu anda 2 kedi evi ve 3 kuş evi yaptı. İmkanlar doğrultusunda birkaç tane daha barınak yapabiliriz. Özellikle İlkadım Belediyesinin de sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları var. Diğer vatandaşların da sokak hayvanlarına gerekli önemi göstermelerini umuyorum” dedi.