bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Dünya Çocukları Expo 2016 Antalya’da Buluşacak
YAŞAM // 13 Aralık 2015 Pazar 00:00 // Güncelleme: 13 Aralık 2015 Pazar 00:00

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, 38’inci TRT Uluslararası Çocuk Şenliği’nin EXPO 2016 Antalya sergi alanında yapılacağını söyledi. Göka, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın ile sergi alanına zeytin ağacı dikti.

Dünya Çocukları Expo 2016 Antalya’da Buluşacak
Türkiye’nin ilk EXPO’su olan ve gelecek yıl 23 Nisan’da kapılarını ’Çiçek ve Çocuk’ temasıyla açacak EXPO 2016 Antalya, dünya çocuklarını buluşturacak. TRT Genel Müdürü Şenol Göka, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliği’ne atanan Kazım Aydın’ı Aksu ilçesindeki sergi alanında ziyaret edip yeni görevinde başarı diledi. Göka’nın ziyaretinden dolayı teşekkür eden EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, "EXPO 2016 Antalya olarak dünyayı ve çocukları sergi alanında ağırlamaktan büyük bir keyif ve onur duyacağız" dedi.

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, EXPO 2016 Antalya’nın hem ülke tanıtımı açısından hem de sonraki yıllarda organizasyonlara ev sahibi olacağından önemli bir işlevi yerine getireceğini söyledi. Antalya’nın geçen yıl TRT’nin Uluslararası Çocuk Şenliği’ne ev sahipliği yaptığını hatırlatan TRT Genel Müdürü Göka, şunları söyledi;

"2015’te yaptığımız çocuk şenliği, EXPO 2016’nın teması ’Çiçek ve Çocuk’ olduğu için de tam yakışırdı. O yüzden dedik ki ’2016’yı da Antalya’da gerçekleştirelim.’ Burası hem bir merkez olarak bütün dünya tarafından kabul edilmiş olsun, çünkü tarımsal anlamda da çok güzel faaliyetler de gerçekleştiriliyor burada ve tabi çiçek ve çocuk olduğunda bizi de ilgilendiren önemli bir bölümü oluşturuyor. Sağ olsunlar TRT’ye çok güzel bir yer ayırdılar."

TRT Genel Müdürü Göka, Antalya’nın ülkenin genel tanıtımı açısından marka yolunda ilerlediğini EXPO 2016 Antalya’nın da buna büyük katkısı olacağını düşündüğünü söyledi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın da, EXPO 2016’nın ülke ve dünya açısından çok önemli ve büyük bir proje olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin yüz akı olarak yapılan bu projenin dünyada ses getireceğini düşünmekteyim. 23 Nisan etkinliklerinin burada yapılarak katılım sağlanması noktasında TRT Genel Müdürü’ne teşekkür ediyorum" dedi.

200 YAŞINDA ZEYTİN AĞACI DİKTİLER

TRT Genel Müdürü Şenol Göka’ya bin 121 dönümlük alanı gezdiren Genel Sekreter Aydın, EXPO Kulesi, EXPO Gölü, amfi tiyatrolar, tarım müzesinin de aralarında bulunduğu projelerle ilgili bilgi verdi. Gezinin ardından TRT Genel Müdürü Şenol Göka, sergi alanına 200 yaşındaki zeytin ağacını dikti.

Bursa’nın Orhangazi ilçesindeki karayolları çalışması nedeniyle EXPO 2016 Antalya alanına taşınan zeytine, Genel Sekreter Kazım Aydın ile birlikte kürekle toprak atan Göka, isim tabelasını ağaca taktı ve can suyu verdi. Göka, "Zeytin ağacı diktik. Bu son derece önemli. Eğer ileriye doğru bir umudunuz varsa zeytin dikilir. Zeytin bir taraftan barışı temsil ettiği gibi bir taraftan da gerek geç meyve vermesi dolayısıyla gerekse uzun ömürlü olması dolayısıyla eğer bir yere zeytin dikiliyorsa orada umut var demektir" ifadelerini kaydetti. Göka, "Biz zeytin dikerek geleceğe umutla baktığımızı hele bir de ’Çiçek ve Çocuk’ temalı EXPO’da daha da umutlanabileceğimizi gösterdik" dedi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, TRT Genel Müdürü Şenol Göka’ya ziyaretinden dolayı EXPO’nun sembol çiçeği şakayık takdim etti.
Dünya Çocukları Expo 2016 Antalya’da Buluşacak