bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Canik'te Tiyatro Festivali başladı
YAŞAM // 26 Mart 2017 Pazar 03:32 // Güncelleme: 26 Mart 2017 Pazar 03:32

Canik Belediyesi tarafından "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" nedeniyle düzenlenen Canik Tiyatro Festivali başladı. 5 gün sürecek festivalde, 4 ilden tiyatro grupları her akşam farklı bir oyunu tiyatro severlerle buluşturacak.

Canik'te Tiyatro Festivali başladı

Tiyatroseverler tiyatroya Canik'te doyacak. Canik Belediyesi tarafından "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" nedeniyle "Şehre Tiyatro Hayat Verecek" sloganıyla düzenlenen Canik Tiyatro Festivali, Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Festivalin açılış törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun İl Kültür Turizm Müdürü Ömer Pamuk, Başkan Yardımcısı Alican Usta, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


KÜLTÜR-SANATTA ÖNCÜ

Törende konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, belediye olarak kültür ve sanat etkinliklerine büyük önem verdiklerini belirterek, "İlçemizin dört bir yanına kurduğumuz, eğitim, kültür ve sanat merkezleri ile kültür-sanatta öncü oluyoruz. Sanattan uzak bir toplum ve şehir düşünemeyiz. Canik Tiyatro Festivali ile de şehrimizde insanlarımızı sanatla buluşturmayı amaçladık. İnanıyorum ki 5 gün boyunca Samsunlular tiyatronun tadını çıkaracaktır" dedi.


HEM FİZİKİ HEM MANEVİ GELİŞİM

Belediye olarak şehri sadece fiziki olarak değil, manevi olarak da inşa ettiklerini ifade eden Genç, "Canik Belediyesi olarak bugüne kadar pek çok yatırıma imza attık. Yollar, binalar yaptık. Ancak en büyük yatırımımızın eğitim, kültür ve sanata olduğunu söyleyebilirim. Bu manada Tiyatro Okulu'nu kuran ilk belediyeyiz. Bununla da onur duyuyoruz. Tiyatro, gösteri ve vakit geçirme aracı değildir. Tiyatro, eğitici bir sanat dalıdır. Bu nedenle bu festivali çok önemsiyoruz" diye konuştu.

 

5 GÜNDE 5 OYUN

Açılış töreninin ardından festivalin ilk oyunu sahnelendi. Yoğun ilgi gören festivalin ilk gününde Ordu Oksijen Tuyatro Grubu tarafından sahnelenen "Ve Kadınlar... Bizim Kadınlarımız" adlı oyun, tiyatroverlerden tam not aldı. Oyunun sonunda Başkan Osman Genç, tiyatroculara festival hatırası olarak hediye verdi. Samsun, İstanbul, Ordu ve Giresun'dan tiyatro gruplarının yanısıra Canik Belediyesi Tiyatrosu'nun da yer aldığı festivalin ikinci gününde "En Büyük Haber", 26 Mart Pazar günü "Alevli Günler Çifte Kavrulmuş", 27 Mart Pazartesi günü "Saki" ve 28 Mart Salı günü "Bimarhane" adlı oyunlar sahnelenecek. Samsunluların ücretsiz olarak izleyebileceği tüm oyunlar her akşam saat 19.00'da tiyatroseverlerle buluşacak.
Canik'te Tiyatro Festivali başladı
Canik'te Tiyatro Festivali başladı
Canik'te Tiyatro Festivali başladı