bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Aydın Boysan vefat etti
YAŞAM // 5 Ocak 2018 Cuma 23:35 // Güncelleme: 5 Ocak 2018 Cuma 23:35

Usta sanatçı Münir Özkul'un acı haberinin ardından renkli kişiliği ile tanınan mimar ve gazeteci Aydın Boysan da 97 yaşında yaşamını yitirdi

Aydın Boysan vefat etti

Renkli kişiliği ile tanınan mimar ve gazeteci Aydın Boysan, organ yetmezliği sonucu dün Ulus’taki evinde 97 yaşında yaşamını yitirdi.

Boysan, 8 Ocak’ta saat 11.00’de Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Karaköy Binası’nda yapılacak törenin ardından, Teşvikiye Camisi’nde kılınacak öğle namazından sonra Ortaköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Aydın Boysan, 17 Haziran 1921 tarihinde İstanbul’da doğdu. 1939 yılında Pertevniyal Lisesi’nden mezun olan Boysan, 1945’te İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ni bitirdi.

Mesleğini 1999’a kadar ara vermeden sürdüren Boysan, Türkiye Mimarlar Odası’nın kurucuları arasında yer aldı; yönetim kurulu üyesi, ilk genel sekreteri ve İstanbul şube başkanı oldu. 1957- 1972 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde ders verdi. Ulusal ve uluslararası mimarlık yarışmalarında ödüller kazandı. Kendi kitaplarını basmak için Bas Yayınları’nı kurdu (1984- 1993). Aralıksız olarak on yıl Hürriyet ve üç yıl Akşam gazetelerinde köşe yazıları yazdı. 1945 yılında başladığı mimarlık mesleğine 2000 yılına kadar fiilen devam eden Aydın Boysan, mimar olarak çalıştığı 55 yıl boyunca 1.5 milyon metrekare bina tasarladı. Boysan’ın imzasını attığı bazı projeler şunlar:

Hakkâri Vilayet Konağı (ilk projesi), Hürriyet Medya Towers, Güneşli, İstanbul, Sütlüce’deki Arçelik binası, Arçelik Çayırova Fabrikası, İstanbul, 1967, Nasaş Alüminyum Tesisleri, Gebze- Kocaeli, Turistik Otel Termal, Uludağ-Bursa, Eczacıbaşı binası (Şimdi yıkıldı, yerinde Kanyon Alışveriş Merkezi var), İpekkâğıt Karamürsel yapısı, Orhangazi Döktaş binası, Çorlu Aymar binası, Mimar Sinan Üniversitesi Kültür Merkezi, Çatalca’daki Nesin Vakfı binaları restorasyonu.


AYDIN BOYSAN KİMDİR?


Aydın Boysan, 17 Haziran 1921 tarihinde İstanbul'da doğdu. 1939 yılında Pertevniyal Lisesi'nden mezun olan Boysan, 1945'te İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ni bitirdi. 1999 yılına kadar mesleğine ara vermeden devam eden Boysan, Türkiye Mimarlar Odası'nın kurucuları arasında yer aldı.


1.5 milyon metrekare bina tasarladı


1957-1972 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde ders veren Boysan, ulusal ve uluslararası mimarlık yarışmalarında ödüller kazandı. Kendi kitaplarını basmak için Bas Yayınları'nı kuran Aydın Boysan, mimar olarak çalıştığı 55 yıl boyunca 1.5 milyon metrekare bina tasarladı.


KİTAPLARI


Mizah Paldır Güldür, Yangın Var, Umut Simit, Yalan, Oldu mu Ya!, Fısıltı, Dostluk, Aldanmak, Söylesem Bir Türlü, Dünyayı Severek, Yollarda, Uzaklardan, Yıl 2046 Uzay Anıları, İstanbul Esintileri, Leke Bırakan Gölgeler, Yaşama Sevinci, Sev ve Yaşa, Damlalar, Zaman Geçerken, Aynalar, Yüzler ve Yürekler, Felekten Bir Gün, İstanbul’un Kuytu Köşeleri, Neşeye Şarkı, Nereye Gitti İstanbul?, Merak Uyanınca, Uzun Yaşamanın Sırrı, Hayat Tatlı Zehir, Ayıp Olmadan, Şerefe, Binbir Yaşam Sahnesi, Yıldızlardan Bile Uzaklarda, Bir Ömür yetmiyor, Ne Hoş Zamanlardı.