bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Akıl Defteri’ne Sığmayan Oyun Aliağa’da Sahne Aldı
YAŞAM // 26 Haziran 2015 Cuma 00:00 // Güncelleme: 26 Haziran 2015 Cuma 00:00

Aliağa Belediyesinin Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri, İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen Akıl Defteri isimli tiyatro gösterimiyle devam etti. Birbirinden özel oyunları tiyatroseverler ile buluşturan Aliağa Belediyesi, bu kez İzmir Devlet Tiyatrosunu ağırladı.

Jean-Claude Carrıere’nin yazdığı, Esen Özman’ın çevirdiği Levent Ulukut ile Gülay Toprak’ın oynadığı Akıl Defteri adlı oyun Aliağa Açıkhava Tiyatrosunda sahnelendi. Oyunu Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da izledi. Oyunun sonunda sahneye çıkarak oyuncuları tebrik eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, "Bu akşam burada devlet tiyatrolarını ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Devlet tiyatrolarının çok değerli sanatçılarına, teknik ekibine, Aliağa’daki tiyatrolarımızdan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen devlet tiyatroları genel müdürü sayın Nejat Birecik’e teşekkür ediyorum. İnşallah daha nice oyunlarda hep birlikte oluruz" dedi. Başkan Serkan Acar, oyunculara teşekkür ederek, gecenin anısına Kyme Antik kentine ait sikkelerin tuğrasıyla işlenmiş cam tabak takdim etti.

TİYATRO HAYATIMIZIN KENDİSİDİR

Usta oyuncu Levent Ulukut, oyun sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada; yerel yönetimlerin sanata verdiği desteğin önemini belirterek şunları söyledi: "Sanat desteklendiği zaman biz çok mutlu oluyoruz. Bu konuda Aliağa Belediyesi çok büyük işler yapıyor. Festival programına baktığınız zaman gerçekleşmesi çok zor olan bir şeyi gerçekleştiriyor. Tiyatro, hayatımızın kendisidir, insanımızın kendisidir. Çünkü tiyatro insanı anlatıyor." Kendilerini Aliağalı tiyatroseverlerle buluşturan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür eden Ulukut, "Aliağa Belediyesinin kültür sanat alanında birçok projesi olduğunu öğrendim. Bu projeler dahilinde önümüzdeki yıllarda Aliağa’nın bir sanat kenti haline geleceğine inanıyorum" diye konuştu.