bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
O hastalara grip ve zatürre aşısı uyarısı
SAĞLIK // 15 Kasım 2017 Çarşamba 17:31 // Güncelleme: 15 Kasım 2017 Çarşamba 17:31

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Utku Kavruk, lösemi, lenfoma ve miyelom hastalarının hekimlerine danışarak grip ve zatürreye(pnömoni) karşı pnömokok aşısı yaptırmaları gerektiğini belirtti

O hastalara grip ve zatürre aşısı uyarısı
Günümüzde lösemi, lenfoma ve miyelom gibi hematolojik kanserlerin tanı ve tedavisindeki akıllı ilaçların; kök hücre ve kemik iliği nakli gibi gelişmelerle hastaların yaşam süresinin uzadığını belirten VM Medical Park Samsun Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniğinden Yrd. Doç. Dr. Utku Kavruk, hastaların hastane dışında aktif yaşantılarını sürdürebildiklerini söyledi.

Lösemi, lenfoma ve miyelom hastalarının bağışıklıklarının zayıf olduğunu belirten Kavruk, "Lösemi, lenfoma ve miyelom hastalığının kendisinden ve tedavilerinde kullanılan ilaçlardan dolayı bağışıklık sistemleri normal insanlara göre daha zayıftır. Bu nedenle viral ve bakteriyel enfeksiyonlarla karşılaştıklarında ağır hatta ölümcül olabilecek sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Başta zatürre olmak üzere çok sayıda enfeksiyona yakalanma olasılıkları yüksektir. Günümüzde her yıla özel olarak grip aşısı hazırlanmaktadır. Grip viral bir enfeksiyon olup şeker hastalığı, kalp hastalığı ve kronik akciğer hastalığı olan hastalara ek olarak özellikle lösemi, lenfoma ve miyelom hastalarında ağır pnömonilere yol açabilmektedir. Hastaların her yıl Eylül-Ekim aylarında takip eden hekimlerinin onayı ile grip aşışı yaptırmaları tavsiye edilmektedir" diye konuştu.

Pnömoniye yol açabilen diğer bir etkenin pnömokok adı verilen bir bakteri olduğunu dile getiren Kavruk, "Buna karşı geliştirilmiş aşılar da mevcuttur. Lösemi, lenfoma ve miyelom hastalarının hekimlerine danışarak onların uygun bulacağı bir takvime uymak sureti ile pnömokok aşısı yaptırmaları önerilir. Yukarıda verilen bilgiler ışığında siz değerli misafirlerimizi gerekli aşıları yaptırmak üzere VM Medikal Park Samsun Hastanesi Hematoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları kliniklerine davet ediyoruz" şeklinde konuştu.