bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Meme kanseri için pedal bastılar
SAĞLIK // 30 Ekim 2016 Pazar 17:23 // Güncelleme: 30 Ekim 2016 Pazar 17:23

Ondokuz Mayıs Tıp Öğrencileri Birliği (TurkMSIC Ondokuz Mayıs) öğrencileri ve Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği (EKOBİD) üyeleri, meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak için bisiklet turu düzenlendi.

Meme kanseri için pedal bastılar
TurkMSIC Ondokuz Mayıs öğrencileri ve EKOBİD üyeleri öncelikle Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk İskelesi’nde kurulan "Meme Kanserini Fark Et!" standında vatandaşlara ve bisikletlilere özel olarak getirilen maket üzerinde erken tanı ve erken tanı yöntemlerini anlattı. Bisiklet turuna başlayan TurkMSIC-OMÜ ve EKOBİD üyeleri yol boyunca vatandaşlara, yol üzerinde faaliyet gösteren otel ve alışveriş merkezi çalışanlarına meme kanseri, meme kanserinde erken tanı, meme kanserinde erken tanının önemi, meme kanseri tedavi süreci ve başvurulabilecek noktalar hakkında bilgi veren broşürler dağıttı.

"Erken tanıda en etkin araç kendi ellerinizdir"

Etkinlikle ilgili konuşan Ondokuz Mayıs Tıp Öğrencileri Birliği Başkanı Ece Tuna, "Türkiye’de, önemli bir halk sağlığı sorunu olan meme kanseri, yüzde 24’lük oranla kadınlarda en sık rastlanan 10 kanser türü arasında ilk sıradadır. Kadınlar kadar sık olmasa da meme kanseri erkeklerde de görülmektedir. Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de meme kanseri görülme yaşının oldukça genç yaşlara kayması, sorunun önemini daha da artırmaktadır. Meme Kanseri erken teşhis edildiği zaman meme kanseri tedavisindeki başarı yüzde 95’lere ulaşmaktadır. Erken teşhisin en pratik yöntemi ise her ay düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapmaktır. Unutmayın meme kanserinin erken tanısında en etkin araç kendi ellerinizdir. Bizim yapmamız gerekense ulaştığımız insanlara bunu anlatmaktır" dedi.