bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kamu hastanelerinde işaret dili dönemi
SAĞLIK // 9 Ekim 2018 Salı 14:16 // Güncelleme: 9 Ekim 2018 Salı 14:16

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastanelerde görev alan sağlık çalışanı ve hasta karşılama görevlilerinin işaret dili öğrenmesi için eğitimler başlatıldı.

Kamu hastanelerinde işaret dili dönemi

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 28.06.2018 tarihinde imzalanan protokole dayanılarak başlatılan ve iki yıllık bir zaman zarfında tamamlanması hedeflenen çalışmayla hastanelerde görev yapan personellerin %70’inin işaret dili öğrenmesi hedefleniyor.

İlk etapta Samsun Eğitim Araştırma ve Gazi Devlet Hastanelerinde başlatılan uygulama hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, amaçlarının işitme engelli hastaların sağlık kuruluşlarına başvuru yaptıklarında kendilerini, hastalıklarını daha rahat anlatması ve daha iyi hissetmesi olduğunu bu amaçla öncelikle hastayla ilk temasta bulunan sağlık personeli ve hasta karşılama – danışma yönlendirme personellerinin eğitimlerine başladıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde işaret dili eğitimi almış ve resmi görevlendirilmiş 1495 personel bulunduğunu, Samsun ilinde ise bu sayının 67 olduğunu belirten Sağlık Müdürü Oruç, eğitim gruplarının her iki ayda bir yenileceğini, eğitimler tamamlandığında hedeflerinin toplam çalışan personel sayısının %70’in eğitim alması olduğunu ifade etti.

Kamu hastanelerinde işaret dili dönemi