bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hekimlerden 'taşerona rapor' açıklaması
SAĞLIK // 5 Ocak 2018 Cuma 23:17 // Güncelleme: 5 Ocak 2018 Cuma 23:17

Samsun Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Orhan Aydoğdu, taşeron işçilerin, "1 Ocak 2018 tarih ve 30288 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ" uyarınca "sağlık raporu" almasına gerek olmadığını açıkladı

Hekimlerden 'taşerona rapor' açıklaması
Samsun Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Orhan Aydoğdu, taşeron işçilerin, "1 Ocak 2018 tarih ve 30288 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ" uyarınca "sağlık raporu" almasına gerek olmadığını açıkladı.

Taşerona kadro yasasının çıkmasından sonra kadroya geçecek işçiler için evrak hazırlama telaşı başladı. Aile hekimlerinden istenen "sağlık raporu" konusunda anlaşmazlıkların olduğu bildirildi. Bu konu hakkında basın açıklaması yapan Samsun Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Orhan Aydoğdu, "sağlık raporu" konusuna açıklık getirdi.

Aydoğdu yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere vatandaşlarımızın önemli bir kısmı kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron diye adlandırılan statüde yıllardır hizmet vermekte idi. Yakın zamanda bu vatandaşlarımızın özlük haklarının daha üst seviyelere taşınmasına aracı olacağına inandığımız kadroya geçiş ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bu vatandaşlarımızın önemli bir kısmına kadro müjdesi verilmiş oldu. Yaşanan gelişmeler bir meslek örgütü olan Samsun Aile Hekimleri Derneğinin de yakinen ilgisini çekmekte olup, kadroya geçecek olan bu kardeşlerimizin sevincini de aynı duygularla paylaşmak istediğimizi bilmelerini isteriz. Ancak bu gelişmelerle beraber 1 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete'de ilgili personelin kadroya geçişi ile ilgili usul ve esaslar konulu bir tebliğ yayımlandı ve süreç başladı. Kurumlar bu statüdeki personellerini birtakım evrakları toplamaları için resmi kurumlara yönlendirmeye başladılar. Bu evraklardan bir tanesi de sağlık raporu idi. Bazı kurumlar bu vatandaşlarımızdan 'akıl sağlığı yerindedir' raporu isterken bazıları da 'işe giriş' raporu istedi ve bu vatandaşlarımızı aile hekimlerine yönlendirdi. Aile hekimi arkadaşlarımızın hatırı sayılır bir miktarı bu raporu mevzuata uygun olmadığı gerekçesi ile düzenlemek istemedi ve aile sağlığı merkezlerimizde istenmeyen görüntüler yaşandı" dedi.

"Tebliğ uyarınca böyle bir rapora gerek yok"

İşçilerle aile hekimlerinin karşı karşıya getirildiğini belirten Aydoğdu, "1 Ocak 2018 tarih ve 30288 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ uyarınca böyle bir rapora gerek yoktur. Bu raporu istemekte ısrar eden kurum ve kuruluşların yöneticileri yıllardır umutla bugünü bekleyen vatandaşlarımızı, aynı şekilde kamu emekçisi olan aile hekimi arkadaşlarımızla karşı karşıya getirmektedirler. Kurumlar şahısların bireysel iradeleri ile değil devletin sınırlarını çizmiş olduğu mevzuat çerçevesinde yönetilebilir ancak. Bu süreçte vatandaşlarımızın kadroya geçişle ilgili teslim etmesi gereken evrak sadece ilgili yazı ekindeki başvuru formu olup kişinin sağlıklı olduğunu beyan etmesi yeterlidir. Bu doğrultudaki bilgi de zaten sağlık bakanlığımız tarafından yakın zamanda tekrar paylaşılacaktır. Bundan fazlasını talep eden yöneticiler vatandaşlarımızın devletin vermiş olduğu hakkı kullanmasının önüne engel koymuş ve dolayısıyla hem hukuken ve hem de gönüllerde suç işlemiş olacaklardır. Bu kişilerin kadroya kabul süreçleri tamamlandıktan sonra ise ilgili kurum kişinin işe uygunluğu açısından sağlık raporu isteme yoluna gidebilir ki bu rapor da sadece iş yeri hekimleri tarafından tanzim edilmesi gereken bir rapor olup, muhtemelen onunla ilgili de bir tebliğ yayınlanacaktır. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın ve aile hekimi arkadaşlarımızın sorunlarının yakın takipçisi olacağımızı dernek olarak taahhüt eder, tüm vatandaşlarımıza aile hekimlerine güvenmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz" diye konuştu.