bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hamilelik döneminde cinsel ilişki yaşanır mı?
SAĞLIK // 3 Ocak 2018 Çarşamba 18:58 // Güncelleme: 3 Ocak 2018 Çarşamba 18:58

Liv Hospital Samsun Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nden Op.Dr.Seher Sarı, “Gebelik dönemi cinsellik” hakkında önemli bilgiler verdi

Hamilelik döneminde cinsel ilişki yaşanır mı?

Dr. Seher Sarı,”Hamilelikte cinsel ilişkinin güvenilir olup olmadığı ; çiftler arasında yaygın olarak merak edilen bir konudur. Doktorunuz size aksini söylemediği sürece gebelikte cinsel ilişki çiftler ve bebekler için sağlık açısından bir risk oluşturmaz. Bebek, anne karnında rahim içerisinde amniyotik sıvı içinde güvendedir ve mukus tıkacı rahim ağzını ( serviks) hem kapatır hem de enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.Hamileyken orgazm olmanızın bebeğe ya da size hiçbir zararı yoktur.  Doktorunuz, özellikle cinsel ilişkiden ya da orgazmdan kaçınmanızı gerektirecek bir durum olduğunu söylemediği sürece, orgazmdan korkmamalısınız. Cinsel ilişki ya da sayısının çokluğunun erken doğumla bir ilişkisi yoktur. Doğuma yakın zamanlarınızda da cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Ama fiziksel değişimden kaynaklanan cinsel birleşmede teknik yetersizlik olabilir. Bu sorunu pozisyonda farklılık yaparak aşabilirsiniz“ dedi.

 

GEBELİKTE CİNSEL İLİŞKİ NE ZAMAN GÜVENİLİR DEĞİLDİR?


Gebelikte hangi durumlarda cinsel ilişkinin güvenilir olmadığını da açıklayan Dr.Sarı, ”Yüksek riskli bir gebelik mevcut olması durumunda, doktorunuz size gerekli önlemleri anlatacaktır .Gebelikte bazı durumlarda önlem alınması gerekir. Bunlar; Premature doğum öyküsü, tekrarlayan gebelik kaybı,bebeğin su kesesinin açılması (membran rüptürü), açıklanamayan vajinal kanama, plasenta previa veya çok aşağı yerleşimli plasenta varlığı, servikal yetmezlik öyküsü veya servikal açılma varlığı, sizde veya partnerinizde cinsel yolla bulaşan hastalık varlığı gibi durumlardır” diye konuştu.

 

GEBELİK DÖNEMİ SAĞLIKLI CİNSEL İLİŞKİ NASIL OLUR?


Gebelik döneminde sağlıklı bir cinsel ilişki için neler yapılabileceğinden bahseden Op.Dr.Seher Sarı, ”Seks ve gebelik birlikte devam eden bir süreçtir fakat vücutta gebelikle gelişen bazı değişiklikler ile birlikte cinsel ilişki sırasında da yapılacak bazı değişiklikler daha çok konfor sağlayabilir. Gebelikte yorgunluk, hormonal değişimler, memede hassasiyet, kilo alımına bağlı özgüven azalması, cinsel hayatınıza zorluk getirebilir. Bazen vücudunuzun enerji toplaması için cinsel ilişkiye kısa aralıklar verebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Sarı, ”En yaygın pozisyon olan misyoner pozisyonu konforsuz olabilir, yan yana veya üstte olunması daha konforlu olabilir. Meme boyutu gebelikte arttığı ve hassaslaştığı için, partnerinizce vücudunuzun diğer bölgeleri keşfedilebilir, böylece direkt meme uyarısından kaçınılmış olur. Pelvik bölgeye olan kanlanma artacağından, genital bölgede gerilme, hassasiyet olabilir. Doktorunuz uygun gördüğü takdirde aksini söyleyene kadar cinsel ilişkide sıkıntı yoktur. Gebeliğinizin keyfini çıkarın…”diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Hamilelik döneminde cinsel ilişki yaşanır mı?