bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Epilepsi tedavi edilebilir bir hastalıktır
SAĞLIK // 5 Şubat 2018 Pazartesi 17:08 // Güncelleme: 5 Şubat 2018 Pazartesi 17:08

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uz. Dr. Osman Demir, "Kronik Nörolojik Hastalıklardan Biridir olan Epilepsi tedavi edilebilir. Hastalık hakkındaki yanlış bilgiler ailenin ve kişinin tedavi aramayı engellemektedir. Bunun için mutlaka bir uzman doktor tarafından muayene edilmesi gerekmektedir" dedi

Epilepsi tedavi edilebilir bir hastalıktır
Epilepsi, beyin hücrelerinin aşırı elektrik deşarjları ile ortaya çıkan, beynin elektriksel fonksiyonları bozuklukları nedeniyle tekrarlayan nöbetler ile karakterize bir nörolojik hastalıktır diyen Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uz. Dr. Osman Demir, 'Epilepsi en eski beyin hastalığıdır ve en sık rastlanan kronik nörolojik hastalıklardan biridir.Hayatın tüm yönlerini etkileyen yıkıcı sonuçlar doğurabilen bir hastalık olan epilepsi, nöbetlerinde hastalarda ciddi intihar riski, erken ölüm, sosyal dışlanma ve depresyona neden olabilmekte bu da yaşam kalitesini etkilemektedir.
Nöbet tipi beynin hangi alanının etkilenmesine bağlıdır. Nöbet geçiren kişi davranış, bilinç, hareket, algı veya duyu değişikliği karşılaşabilir.
Vakaların çoğunda, epileptik nöbetlerin nedeni olarak doğum sırasında veya doğumdan sonra beyin gelişiminde etkilenme, felç, kafa travması, enfeksiyonlar, tümör veya beyin hasarı gibi durumlar ve genetik durumlar karşımıza çıkabilir.

CİDDİ BİLGİ EKSİKLİĞİ VAR

Epilepsili kişiler toplum tarafından damgalanmakta, eğitim ve istihdam alanlarını içeren sosyal faaliyetlerde ayrımcılığa maruz kalmaktadır. Bu anlamda epilepsinin dünyada 50 milyondan fazla kişiyi etkilediği tahmin edilmektedir. Dünya Nöroloji Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, her sene yaklaşık 2.4 milyon kişiye epilepsi tanısı konmaktadır. Ancak, kamuoyunda, ilgili kişilerde, ailelerde ciddi bir farkındalık ve bilgi eksikliği vardır. Dünya çapında epilepsi ile yaşayan insanların en az yarısı kolayca tedavi edilebilir düzeyde olduğu ifade edilmiştir. Fakat Hastalık hakkındaki yanlış bilgiler ailenin ve kişinin tedavi aramayı engellemektedir. Bunun için mutlaka bir uzman doktor tarafından muayene edilmesi, doğru tanı ve tedavinin yapılması gerekmektedir." diyerek sözlerine son verdi.