bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
El Bileğinden Anjiyo Daha Avantajlı
SAĞLIK // 27 Mayıs 2015 Çarşamba 00:00 // Güncelleme: 27 Mayıs 2015 Çarşamba 00:00

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Süleyman Binici, Türkiye’de her 10 ölümden 4’ünün kalp krizinden kaynaklandığını belirterek, kalp damar hastalıklarının teşhis ve tedavisinde koroner anjiyografinin büyük önem taşıdığını söyledi. Uzm. Dr. Binici, el bileğinden yapılan anjiyonun, kasıktan yapılan anjiyoya göre komplikasyon riskini ve taburculuk sürelerini azalttığını belirtti.

El Bileğinden Anjiyo Daha Avantajlı
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Süleyman Binici, günümüzde kalp ve damar hastalıklarının düzenli olarak kontrollerini yaptıran hastalarda çok erken teşhis edilebildiğini belirterek, “Koroner anjiyografi kalp ve damar hastalıklarında “altın standart” olarak uygulanan tanı ve tedavi yöntemidir. Efor testinde ve ekokardiyografisinde sorun görünen, göğüs ağrısı çeken hastalarda tüm bilgiler ışığında koroner anjiyografi yapılıp yapılmayacağına karar veriyoruz” dedi.

Uygun olan hastalarda, hastaya tedavi ve taburcu sürelerinde konfor sağlayan el bileğinden anjiyo yöntemini uyguladıklarını belirten Uzm. Dr. Süleyman Binici, “Bu yöntemde anjiyoyu lokal anestezi altında el bileğinde bulunan radial arter olarak adlandırılan ince atar damardan uyguluyoruz. El bileğinden yaptığımız anjiyografide yüzeysel atardamarlardan girerek işlem yaptığımız için komplikasyon oranı daha az oluyor. Kasıktan yapılan anjiyo sonrasında, işlem yapılan bölgeye 6 saat boyunca ağırlık uygulanmalı ve hasta işlem yapılan bacağını kımıldatmadan yatmalı. El bileğinden yapılan anjiyoda genellikle hastaya bilek bandı uygulanır ve kanama kolaylıkla kontrol altına alınır” diye konuştu.

El bileğinden anjiyo sonrası hastanın yatağa bağlı kalmadan 3 saat gözlem altında tutulduktan sonra her hangi bir sorun yok ise taburcu edildiğini ifade eden Uzm. Dr. Binici, “Anjiyo sonucunda hastanın durumuna göre ilaçla mı tedavi edileceğine, stent mi takılacağına ve bypass operasyonu mu yapılacağına karar veriyoruz. Kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda, diyalize giren hastalarda ve damar yapısı çok ince olan hastalarda ise el bileğinden anjiyo yapılamıyor” dedi.

Her hangi bir şikayeti olmayan 30 yaşın üzerindeki kişilerin bile 5 yılda bir kalp kontrollerini mutlaka yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Süleyman Binici, “Tansiyon ve kolesterol yüksekliği olan, diyabet hastası olan, birinci derece akrabalarında kalp hastalığı olan ve sigara içen tüm kişilerin yılda bir kez check-up yaptırmalarını öneriyoruz” dedi.