bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
’e-nabız’ İle Sağlık Hizmet Sunumunda Standart Ve Kalite Yükselecek
SAĞLIK // 27 Mayıs 2015 Çarşamba 00:00 // Güncelleme: 27 Mayıs 2015 Çarşamba 00:00

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Arıkan Nacar, e-nabız ile uyumlu 112 konum tanıma sisteminin bir aydır faaliyette olduğunu belirterek, “Biz acil sağlık hizmetleri olarak vatandaşlarımız 112 aradığında çok önemli olan adres tarifi ve sağlık öz geçmişi verme ile ilgili sorunlarını ‘e-nabız’ ile daha başarılı bir şekilde bu sorunu çözmek istiyoruz” dedi.

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Arıkan Nacar, vatandaşların tüm sağlık kayıtlarını kendi talepleri doğrultusunda paylaşabilecekleri ve bunu her zaman yanlarında taşıyabilecekleri ‘e nabız’ sistemi hakkında bilgi verdi. Uygulamanın nasıl kolaylık sağlayacağını anlatan Nacar, “Sağlık sistemlerinde ‘e-nabız’ sistemini yaklaşık bir aydır hizmete soktuk. Sağlık hizmet sunumunda standardı ve kaliteyi yükseltmeyi amaçlıyoruz. Biz acil sağlık hizmetleri olarak vatandaşlarımız 112 aradığında çok önemli olan adres tarifi ve sağlık öz geçmişi verme ile ilgili sorunlarını ‘e-nabız’ ile daha başarılı bir şekilde bu sorunu çözmek istiyoruz” diye konuştu.

“Herhangi bir hasta panik durumunda 112’yi aradığında adres tarifi ve sağlık özgeçmişi verirken çok zorlanıyordu” diyen Nacar, “Bunu ortadan kaldıracağız. Hastamız ‘e-nabız’ kullanarak 112 aradığında çağrı karşılayıcı telefonu açtığında hastamızın herhangi bir adres tarifi yapmasına gerek kalmıyor. ‘e nabız’ portalı üzerinden çağrı karşılayıcı hastanın koordinatlarını çok net olarak tespit ediyor. Hastanın şikayetini aldıktan sonra özgeçmişini almak gerekiyordu. Yine ‘e nabız’ yöntemi ile yapılan bu çağrıda daha önceki sağlık sorununu, kullandığı ilaçları ve alerjilerini çağrı karşılayıcımız görüyor. Hizmete giden sağlık personelimiz ile paylaşabiliyor. Vakaya gittiğinde daha bilinçli müdahale ettiği için sağlık hizmetlerinde sunduğumuz acil sağlık standardını yükseltmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Nacar, vatandaşların ‘e nabız’ı kullanmaları için kayıt olmaları gerektiğini belirterek, bu sayede daha güvenli bir hizmet alımının mümkün olacağını bildirdi. Nacar, ’e- nabız’ sistemi ile vatandaşlara acil bir durum karşısında 10 dakikada ulaşabileceklerini de kaydetti.

Nacar, açıklamalarının ardından ‘e nabız’ sisteminin akıllı telefonlardan nasıl uygulanacağını anlattı.