bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Zirveyi gördük, tedbire devam
GÜNCEL // 29 Nisan 2020 Çarşamba 19:37 // Güncelleme: 29 Nisan 2020 Çarşamba 19:37

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covit-19 salgınında zirve noktalara ulaştığımızı, mayıs ayı sonuna kadar tedbirlerin devam edeceğini söyledi

Zirveyi gördük, tedbire devam
Koronavirüs Bilim Kurulu'nun ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olası önlemleri ve corona virüse dair son gelişmelere ilişkin açıkklama yaptı.


İşte Bakan Koca'nın açıklamasından satırbaşları:

+ Yoğum bakımda vefat oranı yüzde 58'den yüzde 10'a geriledi. Türkiye Avrupa'da en düşük vefat oranına sahip ülke. Bu başarımız kişi başına hekim sayısının azlığına rağmen sağlandı.

+ Pik döneminde olduğumuzu söyleyebilirim. Ve de bir düşüş döneminde olduğunu da söylebilirim. Ancak izolasyonun bir kez daha önemli olduğunu hatırlatmak isterim.

+ Enfekte olan sağlık çalışan sayımız fazla oldu. Toplam 7 bin 428 sağlık çalışanımız enfekte olmuş durumda. Toplam vakaların yüzde 6,50 si sağlık çalışanı.

+ İlk vakamızın tespitinden sonra kademe kademe uygulanan tedbirler Türkiye'yi çok başarılı kıldı. Filyasyon ekibimizde şu an 5 bin 849 çalışanımız var. Ve ekibimiz 464 bin 434 kişiyi kontrol etti. Tedavisi hastanede olması gereken hiçbir vaka da evine gitmemiştir.

+ Yoğum bakımda vefat oranı yüzde 58'den yüzde 10'a geriledi. Türkiye Avrupa'da en düşük vefat oranına sahip ülke. Bu başarımız kişi başına hekim sayısının azlığına rağmen sağlandı. Entübe hastalarımızda ölüm oranını yüzde 74'ten yüzde 14'e gerilettik.

+ Biz Bilim Kurulu ile irtibat kurarak karar aşamasına geçiyoruz. Normalleşme konusunda da alınan tedbirler mayıs ayı boyunca devam edecek. 65 yaş üstü büyüklerimizi hiç olmazsa birkaç saat dolaşması yönünde, bununla ilgili net bir öneri olmadı.