bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yerli motorda akademisyenler desteklenecek
GÜNCEL // 20 Mart 2019 Çarşamba 09:44 // Güncelleme: 20 Mart 2019 Çarşamba 09:44

Samsun Teknopark ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (OMÜ-TTO), Üniversite-Sanayi İş Birliği kapsamında BMC Power CEO’su Dr. Osman Dur’u Samsun’a davet ederek akademisyen ve sanayicilerle buluşturdu.

Yerli motorda akademisyenler desteklenecek

Üniversite-Sanayi İş Birliği kapsamında ilk olarak akademisyenlerle OMÜ Senato Salonu’nda buluşan Dur, akademisyenlere birlikte yapılabilecek çalışmalar ve BMC Power olarak ihtiyaç duydukları malzemeleri anlattı.

‘Motor ve Güç Aktarım Sistemleri için Ekosistem Geliştirilmesi’ adında bir de sunum yapan Dur, “Eksik kaldığımız kısımları anlattım. Bu konularda çalışması olan, fikri ve çözümü olan bize mutlaka ulaşsın. Akademi ve sanayiyi bir araya getirerek ülkemize artı değer kazandırmalıyız” dedi.

Motor geliştirmenin ülke kalkınması adına öneminden söz eden Dur, “Üniversite işin içinde olmazsa kalkınmanın mümkün olmadığını düşünüyorum. Çünkü teknoloji geliştirme değil teknolojiyi üretme sanayicinin işidir. Teknoloji üniversitelerin çalışmalarıyla gelişir sanayide üretilir. Bir üniversite hocasından destek alınması, üniversite hocasının bilgi birikiminden faydalanarak teknoloji üretmeleri gerekmektedir. Artık zaman bilgiyi ürüne çevirme zamanı, var olanı kopya etme işi bitti. Burada bir ekosistem lazım ve sanayicinin yapması yetmiyor. Sürdürülebilirliğin olması lazım. Kara ve hava araç motorlarının hepsi bizim firmamızda, motor geliştirmeyle ilgili hocalarımızın hepsiyle çalışabiliriz. Bunları yapabilmemiz için eğitim, bilgi birikim gerekiyor. Bu işte bir teknoloji, üretim altyapısı, kaliteli insan istihdamı var. Kısacası bu işte üreten bir Türkiye ve kalkınan bir coğrafyaya yardımcı olma imkânı var” diye konuştu.

Sunumun ardından akademisyenlerin sorularını cevaplayan Dur, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki programı için ayrılmadan önce OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz tarafından kendisine OMÜ hatırası takdim edildi.

Ardından Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki programa katılan Dur, Samsun sanayicisiyle bir araya gelerek sanayicilerden neler istediğini, akademiyle nasıl birliktelik kurulması gerektiğini anlattıktan sonra akademisyenlere yaptığı ‘Motor ve Güç Aktarım Sistemleri için Ekosistem Geliştirilmesi’ sunumunu gerçekleştiren Dur, “Sanayiciler olarak akademiyle bağ kurmanız gerekiyor. Aldığınız bilgiyi teknolojiye çevirme noktasında en büyük destekçileriniz akademisyenler olacaktır. Üniversite Sanayi İş Birliği kavramı artık altı dolu ve elle tutulur bir kavram olmalıdır. Sanayiciler kendilerini üst düzey üretimlere hazırlamalılar ve ülke olarak ülke gerçekleriyle hareket etmeliyiz. Teknolojik hazırlıklarımızı da bu çerçevede geliştirmeliyiz” dedi.

Sunumun ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Dur, Samsun akademisyen ve sanayicilerinden e-postalar almak istediğini belirterek, katılımları için herkese teşekkür etti.

Üniversite-Sanayi İş Birliği Buluşması’na Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak, OMÜ-TTO Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş, Samsun Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Osman Özkoç, OMÜ-TTO Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Eda Beylihan, OMÜ-TTO ÜSİ Uzmanı Yaman Şeker, FSMH ve Ticarileştirme Uzmanı Çağla Koyuncu’nun yanı sıra çok sayıda akademisyen ve sanayici katıldı.

Yerli motorda akademisyenler desteklenecek