bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yalanlama var rakam yok!
GÜNCEL // 17 Haziran 2020 Çarşamba 22:49 // Güncelleme: 17 Haziran 2020 Çarşamba 22:49
Yalanlama var rakam yok!

NEDEN RAKAMLAR SAKLANIYOR?

Doktor Serdar Savaş’ın tv ekranlarından yaptığı açıklamalarda Samsun’u Türkiye’nin yeni Wuhan’ları arısında göstermesi sonrasında cevap İl Sağlık Müdürlüğünden geldi. İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ifadeler kesin bir dille yalanlandı ancak Samsun’a dair yeni rakamlar verilmedi. Ziraat Bankası Çağrı merkezinde pozitif vakaların durumları, bu kişilerin kaç kişiye virüsü bulaştırdıkları filyasyon detaylarına yer verilmedi.

Ayrıca Bafra ilçesindeki askere gitmeden önce helallik ziyaretinde bulunan genç bir vatandaşın 18 kişiye virüs bulaştardığı yönündeki bilgilerin ayrıntılarına, Vezirköprü’deki vaka artışlarındaki son rakamlara, Eğitim Araştırma Hastanesi’nde servislerin dolduğu spekülasyonları, Kamil Furtun Göğüs Hastanesi’nde iki katın coronavirüsü için kapatılmasına, bu hastanede çalışan hemşirelerde yeni pozitif virüs vakalarına rastlandığına ve tedavilerin nasıl devam ettiğiyle ilgili bilgiler verilmedi.

 

ARTIŞ VAR AMA 10 GÜNDÜR STABİL

Yapılan yazılı açıklamada genel ifadeler ve uyulması gereken tedbirler dile getirildi. Açıklamada, “Maksadını aşan, halkımızda panik ve endişe duygusu doğuran bu 'tek cümlelik' açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Son dönemde halkımızın kurallara uyumda gösterdiği rehavet, salgın geçmiş gibi davranılması ve şehirler arası geçiş sonrası Samsun'a dışarıdan gelen misafirlerimizin etkisiyle vaka sayılarımızda tüm Türkiye'de olduğu gibi bir artış yaşanmıştır. Ancak bu artış kesinlikle ilimiz adına böyle sansasyonel, abartılı ve hiçbir bilimsel veriye dayanmayan bir açıklamaya neden olacak düzeyde değildir. Vaka sayıları ilimizde tamamen kurallara uyumumuzla bağlantılı olarak bir seyir izlemektedir. ilimizde yaklaşık 10 gündür stabil bir şekilde seyreden vaka sayılarının 1 ya da 10 olmasını belirleyecek şey tamamen halkımızın tedbirlere uyum düzeyidir"