bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
'Tiyatro yasağı huzur bozar'
GÜNCEL // 22 Ocak 2018 Pazartesi 15:00 // Güncelleme: 22 Ocak 2018 Pazartesi 15:00

CHP İl Başkanı Akcagöz, 'Diktatör olsaydı bu oyunu izleyemezdiniz' tanıtımıyla yola çıkan Barış Atay'ın 'Sadece Diktatör' adlı oyununun yasaklanmasına tepki gösterdi

'Tiyatro yasağı huzur bozar'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Barış Atay'ın 'Sadece Diktatör' adlı oyununun yasaklanması hakkında konuştu. Oyunun, kamu düzenini bozduğu gerekçesiyle yasaklandığını dile getiren Akcagöz, "Bir tiyatro oyunu, esaslı olmayan gerekçelerle yasaklanabiliyorsa, o coğrafyada demokrasi ve özgürlük yok demektir" dedi.

 

CHP İl Başkanı Akcagöz, "Sanat, etkili bir muhalif araç, sanatçı ise etkili bir muhalif kimliktir. Barış Atay'ın 'Sadece Diktatör' adlı oyununun, 3 yıldır oynandığını biliyoruz. 'Diktatör olsaydı bu oyunu izleyemezdiniz' tanıtımıyla yola çıkan oyun, 160 defa sahnelenmiş bu oyun ve binlerce seyirciye ulaşmış. Ortada bir suç varsa, oyunun metni hakaret içeriyorsa elbette gereği yapılır. İnsanların özgürlüklerinin kısıtlanması, tiyatro oyunlarına kadar uzandıysa, tehlike büyük demektir" diye konuştu.

Oyunların yasaklanması ya da kitapların toplatılmasının, ülkenin 70'li yıllarını anımsattığını söyleyen Akcagöz şöyle konuştu; "Bir tiyatro oyununun oynanmasından toplumun huzuru filan bozulmaz. Oyun yasaklamak huzur bozuyor. Oyun, derhal özgür bırakılmalı, bu yasakçı tavırdan derhal vazgeçilmelidir."