bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Şenol Kul'un ismi neden çizildi?
GÜNCEL // 19 Ocak 2019 Cumartesi 22:13 // Güncelleme: 19 Ocak 2019 Cumartesi 22:13

Son hafta MHP'ye bırakılması bile gündeme gelen Terme'de mevcut belediye başkanı ve partinin ilçe başkanı arasındaki düelloda galip avukat Ali Kılıç oldu

Şenol Kul'un ismi neden çizildi?

AK Parti'de Terme adayı Ali Kılıç oldu. Son hafta MHP'ye bırakılması bile gündeme gelen ilçede mevcut belediye başkanı ve partinin ilçe başkanı arasındaki düelloda galip avukat Ali Kılıç oldu.

5-6 aday adayıolan Terme ilçesinde son haftaya kadar mevcut Belediye Başkanı Şenol Kul ve ilçe başkanlığından istifa eden avukat Ali Kılıç arasında geçen adaylık yarışında Cumhurbaşkanı RecepTayyipErdoğan Ali Kılıç'ı açıkladı.

İkili arasında bir süredir kulislerde konuşulan,birbirleri hakkında dosyaları genel merkeze ilettiklerine ilişkin dedikoduların ardından ilçenin 5 yıldır umduğunu bulamadığı Şenol Kul'un isminin üzeri çizildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "davayı sahiplenenlerle devam edeceğiz" açıklamasından sonra Ali Kılıç'ın isminin açıklanması,  "Gönülden AK Partili değil" eleştirilerinin odağında olan Şenol Kul açısından dikkat çekti. 

Ülke genelinde inşaat yatırımlarıyla dikkat çeken AK Parti'nin Terme'de adeta ilk üç yılında inşaatlara tek çivi çaktırmayan, yoğun kar yağışlarında şehir merkezindeki karları temizletmek yerine, "nasıl olsa eriyecekler" diyerek halkın tepkisini toplayan, şehir merkezinde karların üzerine vidanjörlerle deniz suyu döktüren belediyecilik zihniyetinin sonuna gelinmesi alkış aldı.

Yeni aday Ali Kılıç'ın henüz Terme'de anlaşma sağlayamayan, Saadet Partisi adayı Ali Yüksel'in etrafında da bir türlü birleşemeyen CHP&İyi Parti ittifakının bir adım önünde yarışa başladığı yorumları da yapıldı.


Ali Kılıç Kimdir?

1967 yılında Terme’de doğdu .İlkokulu bitirdikten sonra 2 yıl kuran kursuna giderek hafızlık eğitimimi tamamladı. Orta ve lise eğitimimi Terme imam hatip lisesinde tamamladı.1993 yılında 9 Eylül üniversitesi hukuk fakültesini bitirdikten sonra 1997 yılında avukatlık mesleğine başladı. 2009 yerel seçimleri için Ak parti Terme belediye başkan aday adayı oldu.12 Ocak 2014 yılında atama yolu ile Ak parti Terme ilçe başkanlığı görevine başladı. 8 Kasım 2014 yılında yapılan 5.olağan kongre ve 10 Eylül 2017 tarihinde yapılan 6.olağan kongre ile ilçe başkanlığı yaptı. Terme ilçesinde avukatlık yapan Ali Kılıç, evli ve 2 çocuk babası.