bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'a İKSV modeli
GÜNCEL // 2 Mart 2019 Cumartesi 17:29 // Güncelleme: 2 Mart 2019 Cumartesi 17:29

Samsun'da yaşayan sanatçılarla kahvaltı etkinliğinde buluşan Millet İttifakı CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Cemil Deveci, Atakum'da Samsunlu iş insanları ve sanatseverlerle birlikte uluslararası etkinlikler ve festivaller düzenleyerek küresel çapta bu kentin tanınırlığını artıracak ve böylelikle kente binlerce yeni istihdam sağlayacak yeni yatırımlar kazandırabilecek bir kültür sanat vakfı kuracaklarını açıkladı.

Samsun'a İKSV modeli

CHP Atakum İlçe Başkanı Ali İzzet Kavtelek'in de katıldığı kahvaltıda sadece iki seçim arasındaki beş yılı değil önümüzdeki 20 yılı, 50 yılı, 100 yılı planlamaları gerektiğini ifade eden Cemil Deveci, "Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Onlarında bu şehirde mutlu ve huzurlu yaşamalarını, bu şehirde yaşamaktan gurur duymalarını, daha büyük şehirlere ve belki de yurtdışına göç etmek zorunda kalmadan burada geleceklerini kurabilmelerini sağlayacak iklimi yaratmak zorundayız. Atakum'u sanatın diliyle yeniden inşaa edeceğiz" dedi. Bunu başaramayacak olanların bu makamları işgal etmemesi ya da bu görevlere aday olmaması gerektiğinin altını çizen Deveci bunun için önce bu şehre bir kimlik kazandırmaları gerektiğinin altını çizdi.

 

ATAKUM KÜLTÜR SANAT KENTİ OLACAK

 

"Bu kent öncelikle bir turizm kenti olmalı. Ama kentimizde şu an Suriyelilerden başka 'turist' göremiyoruz. Biz buna razı değiliz. Uluslararası tanınırlığı olan, Karadeniz'in kimliğini, adını hissettirecek, Atatürk'ün kenti tanıma yaraşır bir kent oluşturabilmeyiz." diyen Deveci, bu kentin turizm kenti olabilmesi için öncelikle bir kültür ve sanat kenti olması gerektiğini ve Kent kültürünü güçlendirmek zorunda olduklarını belirtti.

 

ATAKUM KÜLTÜR SANAT VAKFI PROJESİ

 

Bu doğrultuda İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nı incelediklerini ve konunun uzmanlarından da destek alarak benzer bir yapıyı Samsun'da oluşturmak için çalışmalara başladıklarını müjdeleyen Atakum Belediye Başkan Adayı Cemil Deveci, "Bu kentin önde gelen iş insanlarını ve sanatseverlerini bu vakfın yönetimine ve dolayısıyla bu kentle ilgili hayallerimize ortak edeceğiz. Burada sanatın her alanında uluslararası etkinlikler, festivaller düzenleyeceğiz. Neden? Çünkü Atakum tanınsın, Samsun bilinsin. Turizm yatırımcıları Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından sanatçılar ve turistlerin kentimize geldiğini görsün. Kentimize yatırım yapmaya karar versin. Böylelikle de istihdam artsın istiyoruz" dedi.

 

Kahvaltıda Samsun'da yaşayan sanatçıların sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyen Cemil Deveci, Atakum Belediyesi'nin kendi dönemlerinde sanat ve sanatçının dostu ve destekçisi olacağını da sözlerine ekledi.

Samsun'a İKSV modeli