bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Peygamberimizi iyi algılamalıyız
GÜNCEL // 19 Nisan 2017 Çarşamba 15:42 // Güncelleme: 19 Nisan 2017 Çarşamba 15:42

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Peygamberimizi iyi algıladığımızda, 21. yüzyılı da iyi algılayacağımıza inanıyorum" dedi

Peygamberimizi iyi algılamalıyız

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türk ve İslam aleminin Kutlu Doğum haftasını kutladı. Başkan Genç mesajında, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunun 1446. yıldönümünün heyecanını yaşıyoruz. Hep birlikte Peygamberimizin örnek kişiliğini daha da yakından tanıma fırsatı elde ederken, Kutlu Doğum Haftası'nın manevi hazzını da yaşıyoruz. Tüm dünyanın, tüm insanlığın, o rahmetten, bereketten ve o ışıktan istifade ettiği bir doğum, sıradan bir doğum değildir" dedi.

 

'ZULME DUR DİYEN MEDENİYET'


Mesajında "Bu medeniyet öyle bir medeniyettir ki komşusu aç iken, tok yatmayı elinin tersiyle iter" diyen Başkan Osman Genç, "Biz, rahmetin varlıkların bütününü kuşattığı bir dünyanın, bir medeniyetin insanlarıyız. Bizim ruhumuzun rengi merhamettir. Bizim, acılarımızın şifası merhamettir. Bu medeniyet, sadece yanında, yöresinde değil, yeryüzünün herhangi bir coğrafyasında zulüm varsa o zulmü ortadan kaldırmadan gözüne uyku girmeyen insanların medeniyetidir. Nerede bir yetim varsa, onun başını okşamadan, ona sahip çıkmadan yüreği ferahlamayan insanların medeniyetidir" ifadelerini kullandı.

 

‘21. YÜZYILI İYİ ANLAMALIYIZ’


Başkan Genç, mesajında şunları söyledi: "İçinde bulunduğumuz 21. Yüzyılı, dolayısıyla 3. Bin yılın başını iyi algılamalıyız. Peygamberimizi iyi algıladığımızda, 21. yüzyılı da iyi algılayacağımıza inanıyorum. Peygamberimizi sevmek demek, onun gösterdiği hedefte ilerlemek demek. Peygamberimiz, “İlim Çin’de de olsa alın” demiştir. Bu manada ülke olarak, millet olarak mutlaka ilerlemek durumundayız. İnşallah 16 Nisan’da sandıktan çıkan halkımızın kararı, ülkemizin daha hızlı ve istikrarlı ilerlemesini, gelişmesini sağlayacaktır. Bu vesileyle tüm halkımızın ve İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını kutluyorum."