bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Pekşen, Gazeteciler İle Buluştu
GÜNCEL // 3 Haziran 2015 Çarşamba 00:00 // Güncelleme: 3 Haziran 2015 Çarşamba 00:00

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Avukat Haluk Pekşen, özgürlüklerin Türkiye’nin temel sorunu olduğunu söyledi.

Pekşen, Gazeteciler İle Buluştu
7 Haziranda yapılacak genel seçimlere çok kısa biz zaman kala seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, ulusal ve uluslararası yayın yapan gazete ve internet haber sitelerinin temsilcileriyle görüştü. Trabzon’a gelen 8 gazeteciyle 2 saate yakın görüşme yapan Pekşen, Türkiye’nin en önemli sorununun özgürlükler konusu olduğunu söyledi.

Türkiye’de hiç kimsenin özgür olmadığını iddia eden Pekşen, "İlkokul çocukları bile telefonla konuşurken ‘dinleniyorum’ kaygısıyla konuşuyor. Türkiye’de haberleşme özgürlüğümüz ne yazık ki, yok denecek kadar azaltılmış, iktidar baskısı altında sokulmuş ve kısıtlanmış durumda. Ülkemizde insanlar hak arama adına gösteri, yürüyüş ve haklarını özgürce ifade etme konusunda ve dilediklerini yazma konusunda son derece baskı altına alınıyor. Bu konuda bağımsız hareket edebilme hakkına sahip değiller. Son çıkan torba yasanın içerisinde il emniyet müdürlerine görevde alma uzaklaştırma yetkisi verildi. Bu torba yasa ile birlikte insanların kafasına Demokles’in kılıcını sallıyorlar. O ülkede bir polis memuru veya normal bir memur iktidarın dayatmasına, bir ilçe başkanının dayatmasına asla karşı çıkamayacak. Bununla kamu görevi yapma özgürlüğü de ortadan kalkmış. Bu ülkede adalet yok ise hiç bir özgürlük yok demektir. Türkiye AK Parti döneminde 8,5 milyon insan soruşturulmuş. Soruşturulan insanların sadece 10,57’si mahkum olmuş. Bunun dünyada bir başka örneği yoktur. Almanya’da soruşturulan insanların yüzde 96’sı, Fransa’da yüzde 95’i, İngiltere’de yüzde 96’sı, Japonya’da yüzde 99’u, ABD’de yüzde 98’i mahkum oldu. Türkiye’de soruşturulan insanların sadece 10.57’si mahkum oldu. Soruşturma görüntüsüyle topluma büyük bir travma enjekte edildi, ediliyor. Şimdi Türkiye bu kabuğu kırmak, buradan çıkmak istiyor. Türkiye özgürleşmek istiyor, bunun mücadelesini veriyor” dedi.

“BÖLGEMİZ OLAĞANÜSTÜ POTANSİYELE SAHİP”

Haluk Pekşen, Bölgenin olağanüstü bir ekonomik potansiyele sahip olmasına rağmen bu potansiyelin değerlendirilemediğini söyledi. Pekşen, "Sırtınızı denize verin, kafanızı dağlara doğru bir kaldırın ve bakın, bu bölge petrol üretse de bu kadar büyük bir ekonomi olmaz. Olağanüstü bir ekonomi var. Bu ekonomiye herkesin ihtiyacı var. Yeter ki bu ekonomiye ivme kazandıralım. Türkiye yılda 400 milyon TL’lık bahçe ve ziraat fidesi satın alıyor. İnanılmaz bir rakam bu. Bu rakamı Trabzon, Rize ve Artvin’e paylaştırın. İstenilen ağaç fideleri için yapacağımız tek şey ise yasal değişiklik. Belediyeler, park ve bahçelerde kullanacakları peyzaj ihtiyaçları öncelikli olarak Türkiye’den karşılayacaklar düzenlemesini yapacağız. Almanya’dan ve İtalya’dan getirmelerine engel olacağız” şeklinde konuştu.

"CHP BU ÜLKENİN GERÇEKLERİYLE ÖRTÜŞEN PROJELER ÜRETTİ"

Pekşen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Örgütümüzle ve halkımızla birlikteyiz. Politikacının birinci görevi halkın sorunlarını doğru tespit edip, tıpkı doktor gibi teşhis koyup ondan sonra olması gereken çözümleri ve beklentileri uyarlayabilmektir. CHP bu dönem gerçekten ülkenin sorunlarını tam yerinde ve olması gerektiği gibi analiz etti. Toplumun her kesiminin beklentilerini karşılayacak. Son derece makul ve son derece akılcı, bu ülkenin gerçekleriyle duyarlı politikalar üretti. O politikalar Türkiye’nin her yerinde kabul buldu ve Trabzon’da da büyük bir destek gördü. Trabzon dünyada kendine has özellikleri barındıran bir şehirdir. Trabzon’u coşkulu bir kırmızı -beyaz sürecine soktuk. 8 Haziran’da CHP iktidarını hep birlikte coşkuyla kutlayacağız."
Pekşen, Gazeteciler İle Buluştu
Pekşen, Gazeteciler İle Buluştu