bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Pazarda ceza yağdı
GÜNCEL // 8 Nisan 2020 Çarşamba 22:19 // Güncelleme: 8 Nisan 2020 Çarşamba 22:19
Pazarda ceza yağdı

Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe sakinlerinin taze meyve ve sebze ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için koronavirüs salgınına yönelik tedbirlerin uygulanması şartıyla açık tutulan semt pazarlarında denetimlerini sürdürüyor. Ticaret ve İçişleri bakanlıklarının yayınladığı genelgeler kapsamında pazar yerlerinde alınması gereken tedbirler konusunda daha önce esnafa bilgilendirmede bulunan ekipler, tüm uyarılara karşın kuralları ihlal eden esnaflara cezai işlem uyguladı. Alışveriş için pazar yerine gelip, zorunlu olmasına rağmen maske takmayan yurttaşlar da bilgilendirildi. Salgının önlenebilmesi için Bilim Kurulu’nun tavsiyelerinin ardından İçişleri ve Ticaret Bakanlığı’nca alınan kararların eksiksiz uygulanması gerektiği esnaf ve yurttaşlara hatırlatıldı.


ÜRÜN SEÇTİREN, MASKESİZ ESNAFA CEZA UYGULANDI

Mimarsinan Mahallesi’nde kurulan Salı Pazarı’nda uygulama yapan Zabıta ekipleri, yurttaşlara maske dağıttı. Pazar yerinin girişinde bulunan dezenfektan maddenin kullanılması gerektiğini hatırlatan ekipler, yasak olmasına karşın müşterilerin tezgahlardaki meyve ve sebzeleri seçmelerine müsade eden, maske ve eldiven kullanmayarak hijyen kurallarına uygun tedbir almayan 16 esnafa cezai işlem uyguladı. Ekipler, toplum sağlığına yönelik alınan tedbirler kapsamında gerçekleştirilen denetimlerin devam edeceği bilgisini aktardı.