bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
'Nöbetçi kuaför' kabul görmedi
GÜNCEL // 14 Kasım 2017 Salı 16:44 // Güncelleme: 14 Kasım 2017 Salı 16:44

Samsun Umumi Bayan Kuaförleri Odası Başkanı Savaş Kiraz, pazar günleri kapalı olan kuaförler için “nöbetçi kuaför” uygulaması yapmayacaklarını söyledi.

'Nöbetçi kuaför' kabul görmedi
Samsun Kuaförler Odası, 1 yıldır haftalık tatil yapmak için çaba sarf ediyordu. Yaklaşık 6 hafta önce bu karar çıktı ve Samsun’da kuaförler pazar günleri tatil yapıyor. Böylelikle 15 Eylül-1 Haziran arasında bayan kuaförleri ve güzellik salonları yazılı izin almadan pazar günleri çalışamıyor. Bazı müşterilerin pazar günleri de kuaförlerin açılmasını istediğini belirten Savaş Kiraz, gündeme gelen nöbetçi kuaför uygulamasının, eczaneler gibi hayati bir durum söz konusu olmadığı için böyle bir uygulamaya geçmeyeceklerini ifade etti.

Pazar tatili kuralının aynen devam edeceğini vurgulayan Savaş Kiraz, “Pazar tatili, odamızın aldığı bir karar değildir. Kuaförlerden gelen talep ve imzaların ardından bayan kuaförlerini pazar günü tatil yaptık. Bazı kadın müşteriler pazar tatili olayına alışamadı ve kuaförlerin pazar günü de açık olmasını istiyor. Nasıl bir doktor, eczacı ya da başka meslek grupları pazar günü tatil yapıyorsa, kuaförlerin de 1 gün tatil yapmalıdır. Kuaförlerin elinden pazar tatilini alırsanız, kuaförler ailesine vakit ayıramaz. Zaten acil durumlarda alınan izinle birlikte kuaförleri açıyoruz. Bayanlardan ricamız, doktorlara, eczacılara, terzilere gösterilen anlayış biz kuaförlere de gösterilsin. ‘Nöbetçi Kuaför’ olayı bizim ilimizde olmaz. Çünkü bizde müşteri genelde hep tercih ettiği kuaförü tercih ediyor. Mesela nöbetçi kuaför sistemi olsa, her zaman kendi kuaförüne giden müşteri, nöbetçi kuaföre gittiğinde ondan memnun kalabilir ve devamlı oradan hizmet almaya başlayabilir. Bu diğer kuaförlerin müşteri kaybetmesine neden olur. Bu da haksız rekabet olur. Biz de tutacak olan tek şey, herkes pazar günü kapatacak. Düğün, nişan ve sünnet gibi özel günleri olan bayanlar da izin alarak hizmet alacaklar. Pazar tatilinin kaldırılması veya gününü değişmesi üyelerimizin elinde. Herhangi bir sıkıntı olmadığı sürece ve üyelerin çoğunluğu farklı bir karar almadıkça, pazar tatili değişmeyecek” dedi.

Bayan kuaförleri ve güzellik salonları 15 Eylül - 1 Haziran tarihleri dışında düğün sezonunda pazar günleri izin almadan çalışabilecekler.
'Nöbetçi kuaför' kabul görmedi