bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Muhtarlar 'İmar Barışı' hakkında bilgilendirildi
GÜNCEL // 22 Haziran 2018 Cuma 17:59 // Güncelleme: 22 Haziran 2018 Cuma 17:59

5 İlçenin Mahalle Muhtarlarına yönelik ''İmar Barışı'' bilgilendirme toplantısı Havza’da düzenlendi

Muhtarlar 'İmar Barışı' hakkında bilgilendirildi

Havza Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Tevrat Kisbet, İmar ve Planlamam Şube Müdürü Ahmet Ender Değirmeci ve Şehir Plancısı Fatma Ünal tarafından İmar Barışı ile ilgili kapsamlı bilgiler verildi.

Yapılan bilgilendirmede 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunun 18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandığı ve Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin hükümlerin yayımı tarihinde yürürlüğe girdiği belirtildi.

Ayrıca bilgilendirmede İmar Barışından yararlanma koşulları, kimlerin yararlanabileceği, başvuru süresi, nasıl başvuru yapılacağı konularında muhtarlara kapsamlı bilgiler verilerek Yapı kayıt belgesini e-devlet üzerinden şahsen oluşturmak isteyen vatandaşların http://imarbarisi.csb.gov.tr/ linkinde bulunan yardım videolarından gerekli işlemlerin nasıl yapılacağını öğrenebilecekleri aktarıldı.

Toplantıya Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Ladik Kaymakamı Emrah Uzun, Asarcık Kaymakamı Fatih İzmir, Kavak Kaymakam Vekili Fahri Onay, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdür Vekili Erdal Soysal, Samsun Kadastro İl Müdürü Şaduman Malkoç, Havza,Asarcık, Vezirköprü, Ladik, Kavak ve Asarcık Mahalle muhtarları katıldılar.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz; “Hepimiz yasalara uyarak yöneticilik yapmak durumundayız. İmar yasaları da uymamız gereken yasalar arasında. Kaçak yapılarla ilgili problemi çözmenin en kolay yolu yıkmak. Diğer çözüm ise görmezden gelerek adeta sorunu halının altına süpürerek problemi daha da büyük hale getirmek. Ama asıl olan kamu ve kul hakkı açısından bir çözüm getirerek problemi bitirmek. İmar Barışı halk, belediyeler ve Ankara’da Bakanlık arasındaki sorunu en adil şekilde çözecek. Sonuçlarının hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Muhtarlar 'İmar Barışı' hakkında bilgilendirildi