bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Mahallelinin koku isyanı
GÜNCEL // 20 Ağustos 2019 Salı 13:49 // Güncelleme: 20 Ağustos 2019 Salı 13:49

Çatalçam, İncesu, Taflan ve Dereköy mahallelerinin foseptik atıklarının toplanıp SASKİ'nin hizmet alım yöntemi ile çalıştırdığı sivil vidanjörlerle Yalı Mahallesi'ndeki rögara boşaltıldığı iddia edildi. Vatandaşlar eylem yaparak tepki gösterdi.

Mahallelinin koku isyanı
Samsun'un Atakum ilçesi Yalı mahallesi sakinleri, son günlerde maruz kaldıkları yoğun lağım kokusu karşısında adeta isyan etti. Mahalle sakinleri, altyapısı olmadığı ileri sürülen Çatalçam, İncesu, Taflan ve Dereköy mahallelerin foseptik atıklarınının sivil plakalı vidanjörlerle toplanıp Çatalçam Yalı Mahallesi sahilinde bulunan Atıksu Toplama Merkezi'nin yakınındaki rögara boşaltığını ileri sürdü. Vatandaşlar, SASKİ’yi halk ve çevre sağlığına duyarlı olmaya davet etti.


SİVİL VİDANJÖRLER ATIKLARI BOŞALTIYOR


Samsun Çevre Platformu'nunda (SAMÇEP) destek verdiği eylemde konuşan platform sözcüsü Mehmet Özdağ, "Sivil plakalı vidanjörlerden anlaşıldığı üzere SASKİ, foseptik boşaltma işini hizmet alımı yoluyla çözmekte ve yükeniceye en yakın rögardan boşaltım izni vermektedir. Bu yöntemle yüklenicinin maliyeti azaltılarak şirket çıkarları kollanmaktadır "dedi.


BAŞKAN DEMİR VE SASKİ'YE ÇAĞRI

Özdağ, "Atıksu Toplama Merkezi'nden toplanan tonlarca atıksu, yerleşim yerlerinden yaklaşık 2 km uzaklıkta Samsun Bafra karayolunun üst tarafında, denize göre yaklaşık 100m kot seviyesinde bulanan SASKİ Arıtma Tesisi'ne pompalanmaktadır.
SASKİ’nin tonlarca atığı 2 km uzaklığa ve yükseğe göndermek üzere harcadığı elektiriğin faturasını ise su zammı olarak tüm Samsun halkı ödemektedir. 
Ayrıca boşaltımların hızı yapılabilmesi için rögar kapağının kolayca açılabilir hale getirildiği görülmektedir. Hatta çoğu zaman peşpeşe boşaltma işlemi için rögar kapağının açık bırakılarak terk edildiği mahalle sakinleri tarafından ifade edilmektedir. Foseptik atıkları doğrudan Arıtma Tesisi'ne boşaltılmalıdır. Bu sağlanmıyorsa, vidanjörlerin Atıksu Toplama Merkezi'nin içerisine girerek boşaltımları sağlanmalıdır.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyoruz, Samsun halkının sağlığıyla ve çevre kirliliğine seyirci kalmayınız. İl Mahalli Çevre Kurulunu göreve çağırıyoruz" diye konuştu.


hedefhalk.com /  N.Alper CABBAR

Mahallelinin koku isyanı