bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kontrol var rakam yok!
GÜNCEL // 2 Mayıs 2020 Cumartesi 23:24 // Güncelleme: 2 Mayıs 2020 Cumartesi 23:24

Vali Osman Kaymak yeniakit.com.tr'ye coronavirüs salgınını Samsun'da kontrol altına aldıklarını açıkladı ancak en küçük bir rakam vermekten kaçındı

Kontrol var rakam yok!
Samsun Valisi Osman Kaymak yeniakit.com.tr'ye coronavirüs salgınını Samsun'da kontrol altına aldıklarını açıkladı ancak en küçük bir rakam vermekten kaçındı.

yeniakit.com.tr Genel Yayın Yönetmeni İsmail Uğur'un sorularını yanıtlayan Vali Kaymak,"Samsun'un çok ciddi bir sağlık altyapısı var. Tıp fakültelerimiz, araştırma hastanelerimiz ve özel hastanelerimizle Samsun tam bir sağlık kenti. Şu an ilimizde vakalar olmakla birlikte yoğun bakım ve entübe sayımız çok düşük. Bu bizim sağlık teşkilatımızın çok iyi çalıştığını gösteriyor. Tabii ki diğer yandan da filyasyonu sağlamak da çok önemli. Bu kapsamda da birinci basamak olan sağlık ocaklarımız ile eğitim merkezlerimiz çok iyi çalışıyorlar. Şu an Samsun özelinde salgını kontrol altına aldığımızı söyleyebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ancak Vali Kaymak, Samsun ili ve ilçelerinde toplam vaka sayısı, test sayısı, yoğun bakım hasta sayısı, ölüm sayısı gibi hiç bir rakam bilgisi vermedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ilk açıklamalarında vaka sayısı enh fazla olan ilk on il arasında anılan Samsun'da mevcut rakamlar açıklanmadı. 

Ülkenin sağlık açısından en yetkin insanı olan Bakan Koca'nın ülke genelinde salgının kontrol altına alınmaya başladığını rakamlarla ortaya koyduğu ve açıklamalarına rakamların delil teşkil ettiği düşünüldüğünde, Samsun ilinde de salgının kontrol altına alındığına dair yapılan bir açıklamada, vatandaşların aklında soru işareti bırakmamak ve beraberinde rehavet getirmesini önlemek için rakamların da açıklanmasının önemli olduğu vurgulandı.