bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Komisyondan geçti; '15 Temmuz' resmi tatil oluyor
GÜNCEL // 20 Ekim 2016 Perşembe 13:19 // Güncelleme: 20 Ekim 2016 Perşembe 13:19

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonunda 15 Temmuz’un resmi tatil ilan edilmesine dair kanun teklifi kabul edildi.

Komisyondan geçti; '15 Temmuz' resmi tatil oluyor
TBMM İçişleri Komisyonunda Kazan’ın isminin ‘Kahramankazan’ olarak değiştirilmesine ilişkin teklifler ve 15 Temmuz’un resmi tatil olmasına ilişkin teklifler ele alındı. Komisyona katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “15 Temmuz içinde barındığı hikayelerle birlikte bu vatan topraklarına kazınmalıdır ve gelecek nesillerin 15 Temmuzu doğru anlaması o ruhu kaybetmemesini sağlamak hayati önem taşımaktadır. Kazan her bir tarafıyla bir derstir. Bir millet için bir milletin yeniden kendisini anlayabilmesi için önemli bir derstir. Bununda ötesinde Kazan’da yapılan müdahale darbenin seyrini tamamen değiştirmiş gücünü azaltarak darbeyi akamete uğratmıştır. Kazan çok önemli bir mücadelenin kahramanlığa ev sahipliği yapmıştır. Ülkemizin her tarafından o gece ortaya koyulan üstün cesaret ve fedakarlığın sembol ismi haline gelen Kazan ilçemiz hakkında halk arasında namın yürüsün diye tabir ettiğimiz gibi o destanın gelecek kuşaklara aktaracak bir tasarrufta bulunma gereği hissedilmiş, Sayın Başbakanımızın imzasıyla birlikte bu teklif huzurlarınıza gelmiştir. Hem Kazan ilçemizin ismini Kahramankazan olarak teklif ediyoruz hem de 15 Temmuzu resmi tatil olarak ilan edilmesini teklif ediyoruz. Bu sayede 15 Temmuz’da ortaya koyulan bilinci taçlandırmış ve geleceğe taşımış olacağız. 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ikinci maddesine istinaden Ankara’nın Kazan ilçesi isminin yine Kazan’ın kendi içerisinden çıkan Kahramankazan olarak değiştirilmesini teklif ediyoruz. Yine 2429 sayılı ulusal bayram ve tatil günlerinin ikinci maddesine istinaden bunun değiştirilmesine yönelik 15 Temmuzu da ‘Demokrasi ve Özgürlükler Günü’ olarak teklif ediyoruz. Bunun hem milletimiz hem de ülkemiz için büyük anlamı olduğunu ifade ediyorum.”

Bakan Soylu’nun konuşmasının ardından kanun tekliflerini oylamaya geçildi. Komisyonda Kazan’ın isminin ’Kahramankazan’ olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz’un ’Demokrasi ve Şehitler Günü’ olarak resmi tatil olması da kabul edildi.