bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
'Kadınlarımız, modern Türkiye'nin simgesi'
GÜNCEL // 7 Mart 2019 Perşembe 15:01 // Güncelleme: 7 Mart 2019 Perşembe 15:01

Başkan Zihni Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Kadınlarımız, eğitimden iş dünyasına kadar her alanda görevlerini başarıyla yerine getirerek modern Türkiye'nin simgesi olmuştur" dedi

'Kadınlarımız, modern Türkiye'nin simgesi'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Şahin mesajında, Türk kadınının hemen her alandaki üstün başarılarıyla 'Modern Türkiye'nin simgesi olduğuna dikkati çekti.


EMSALİ GÖRÜLMEMİŞ FEDAKARLIK


Türk kadınının, tarihin her döneminde etkin rol oynadığını vurgulayan Başkan Zihni Şahin, "Bu tarihi birlikte yazdığımız kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü’nde çok farklı bir konumda olduklarının bilincinde ve minnettarlığı içindeyiz. Zira Türk kadını dünyada emsali görülmemiş bir fedakarlığın, feragatin ve yüksek seciyenin sembolü olarak bu farklılığa hak kazanmıştır" dedi.


EĞİTİMDEN İŞ DÜNYASINA KADINLAR


Bir toplumda kadına gösterilen saygının, verilen değerin o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirlediğini belirten Zihni Şahin, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş bir toplum olmak için kadın-erkek eşitliğinin sağlanması gerektiği düşüncesiyle, dünya kadınlarının başlattığı mücadelenin daha önce, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesini sağlamıştır. Böylece Türk kadını, eğitimden, sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiş, modern Türkiye'nin simgesi ve Cumhuriyetimizin en büyük teminatı olmuştur" ifadelerini kullandı.


PARTİLİ KADINLARLA KUTLAMA


Öte yandan Başkan Zihni Şahin, AK Parti Atakum İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Kadın Buluşması programına katıldı. Eşi Şükriye Şahin ile birlikte programda yer alan Zihni Şahin, "Partimize gönül veren hanım kardeşlerimiz ile bir araya gelerek üzerimizde emekleri büyük olan kadınların 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutladık. Tüm dünya kadınlarının bu anlamlı gününü kutluyor, sevginin, şefkatin, özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, mutluluk ve sağlık diliyorum" dedi.


MALAZGİRT'TEN ÇANAKKALE'YE KAHRAMAN KADINLAR


Başkan Zihni Şahin ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Malazgirt'ten Çanakkale'ye Kahraman Kadınlarımız adlı etkinliğine dikkati çekerek, "Altun Can Hatun'dan Hayme Ana'ya, Erzurumlu Kara Fatma'dan Halime Çavuş'a Anadolu topraklarında kahramanlıklarıyla iz bırakmış kadınlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Tüm Samsunluları yarın saat 14.00'de Atakum'daki Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'ne, bu muhteşem anma gösterisine bekliyoruz" diye konuştu.

 

'Kadınlarımız, modern Türkiye'nin simgesi'