bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İYİ Parti'de ittifak olacak mı?
GÜNCEL // 18 Kasım 2018 Pazar 21:21 // Güncelleme: 18 Kasım 2018 Pazar 21:21
İYİ Parti'de ittifak olacak mı?

İYİ Parti İl istişare toplantısına İl Başkanı Recep GÜLEROĞLU, Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Başkanları, Genel Merkezi temsilen İyi Parti Bursa Milletvekili İsmail TATLIOĞLU,  Genel İdare Kurulu Üyeleri Cem OBA ve Ünzile YÜKSEL'in katılımları ile il binası toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıda açılışı İl Başkanı Recep Güleroğlu yaptı. Güleroğlu konuşmasında; "Değerli basın mensupları, İyi Parti Genel İdare Kurulu üyeleri ve Milletvekilleri, bugün ve yarın Türkiye'nin dörtbir yanında istişare toplantıları yapmak üzere Ankara'dan hareket ettiler. Samsunumuza da Bursa Milletvekilimiz sayın İsmail Tatlıoğlu bey, Genel İdare Kurulu üyelerimiz Ünzile Yüksel hanımefendi ve Cem Oba bey iştirak ettiler. Ayrıca teşkilat yöneticilerimiz ve yerel yönetimle ilgili istişarelerde bulunacaklar. Daha sonra heyet burada edindikleri bilgileri Genel Merkezimize bir rapor halinde bildireceklerdir. Sayın vekilimize söz verdikten sonra soru cevap şeklinde sürecek ve daha sonra toplantımız basına kapalı olarak devam edecektir. Sizleri bilgilendirmek istedim" dedi.

İl Başkanı Recep Güleroğlu sözü Genel Merkezi temsilen gelen Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu'na verdi.

Tatlıoğlu ise; "Saygıdeğer basın mensupları, değerli arkadaşlar, işin esası şudur; Güçlü bir Türkiye olabilir. Bizim güçlü bir Türkiye olabilmemiz için herşeyimiz var. Biz İyi Parti olarak ta tümden retçi bir anlayışa sahip değiliz. Ak Parti'nin 2002 -2007 arası Türkiye'nin yönetimi çok kötü değildi arkadaşlar. 2007'den sonra Türkiye'nin yönetimi kötü idare edilmeye başladı. 2010 Referandumu ve Çözüm Süreci ile Türkiye başka bir kulvara girdi. Türkiye'de artık sorunlar konuşulmamaya başladı. Sorunlar konuşulmuyor. Bugün en büyük problem sorunlarımızı konuşmuyoruz. Konuşturulmuyor. Ne Afrin'i konuşabildik, ne Zeytindalı operasyonunu konuşabildik. 4 milyonun üzerinde Suriyeli konusu konuşulmuyor, konuşturulmuyor. Ne de diğer konuları.  Türkiye problemlerini konuşmazsa daha da kötüye gider. Bir bakan düşünün, Tarım bakanı Fakıbaba çıkıyor diyorki; ben başkalarına benzemem. Benden önceki bakan gibi yolsuzlukları saklamam diyor. Bir savcı da çıkıp sen ne diyorsun demiyor. Bir adam çıkıyor 'Keşke Kurtuluş Savaşını Yunanlılar kazansaydı' diyor. Bir savcı çıkıp bu ne diyemiyor" ifadelerini kullandı.


Türkiye Ak Parti iktidarları döneminde 3 trilyon dolar harcamış. Yapılan yatırımlar, otoyollar da dahil 1.5 milyon dolar etmiyor. Bunlara da itirazımız yok. Ama konuşalım. Samsun kendi sorunlarını konuşsun.

Bizim İYİ PARTİ olarak sorunumuz şu parti, bu parti değil. Bizim önceliğimiz Türkiyedir. Diyoruz ki bakın eğitim çok kötü ve hergün daha da kötüye gidiyor. Politikada Türkiye en dibi yaşıyor. Bugün iki tane Türkiye var. Bir aHaber'in üzerinden tanıtılan Türkiye var. Bir de gerçek Türkiye var. Biz özgür bir Türkiye istiyoruz. Herkesin ifade örgürlüğü olan ve düşüncelerini rahtlıkla ifade eden bir Türkiye istiyoruz. Biz bunu sadece kendimiz için değil tüm Türkiye vatandaşları için istiyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum" diye sözlerini tamamladı.

" Samsun'da ittifakı millet sandıkta yapacaktır"


Güleroğlu “CHP ve Saadet Partisi ile Samsun genelinde bir ittifak yapılacak mı?" yönündeki soruları cevapladı. Güleroğlu;  “ İttifak konusu genel merkez ve genel başkanlar nezdinde istişare edilecek bir konu. Bizler de burada, Genel merkez politikaları doğrultusunda hareket ederiz. Ama tabanda ne olacağını zaman gösterecek. Yukarıda karar ne olursa olsun tabandaki yöneliş ne olacak bunu hep birlikte göreceğiz. Yerelde belki kendiliğinden gelişecek durumlar olabilir” dedi


Hayati Tekin İttifak adayımı?

Güleroğlu;" Bugün basında Hayati Tekin üzerinden bir takım haberler üretilmiş bulunuyor. Ancak Hayati beyin bağlı olduğu bir parti kimliği var. Partisinin kararını bilemeyiz. Bizde adaylık başvuruları  1-12 aralık tarihlerinde yapılacak. Önümüzde epey bir süre olmasından dolayı henüz bu konular üzerinde konuşmak çok erken” ifadelerini kullandı.