bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hdp’li Sırrı Sakık’ın Kardeşinden Ezber Bozan Açıklama
GÜNCEL // 25 Mayıs 2015 Pazartesi 15:41 // Güncelleme: 25 Mayıs 2015 Pazartesi 15:41

AK Parti Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu’nu desteklemek için Mardin’de seçim çalışmalarına katılan HDP’li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın kardeşi Namık Sakık, ezber bozan açıklamalarda bulundu.

Sakık, HDP’nin 35 milletvekilinden bir tanesinin bile oğlunun dağda olmadığını belirterek, “Ben oğlumu Kürdistan için öldürtmem. Kürtler silah bırakmaz diyen Cengiz Çandar, Hasan Cemal ve Ertuğrul Kürtçü’ye bir açıklamamda söyledim. Gitmek istiyorsanız ben sanayiciyim, dostlarım var, silahın nasıl satıldığını biliyorum, Kandil yolunu da biliyorum, siz gidin savaşın. Biz savaşmak istemiyoruz demiştim. 35 milletvekili var, hiç birinin çocuğu dağda değil, İngiltere’de, Kıbrıs’ta eğitim görüyorlar” dedi.

HDP’li Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın kardeşi Namık Sakık ile Sivil Toplum Gönüllüsü Asya Alpat, AK Parti Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu’na destek vermek üzere Mardin’e geldi. Orhan Miroğlu ile birlikte seçmenlerle buluşan Alpat ve Sakık, Miroğlu’nun sağlam bir duruş sergilediğini ve bölge halkı olarak bu fırsatı kaçırmayıp destek olmalarını istedi. Miroğlu’na destek için Mardin’e gelen Asya Alpat, bu coğrafyayı çok sevdiğini ve buradaki insanları değerli, samimi gördüğünü söyledi. İnsanların her şeyin en iyisine layık olduğunu ifade eden Alpat, Miroğlu’nun sağlam duruşu ile bu değerli insanlara en iyi hizmeti verebileceğine yürekten inandığını kaydetti.

“BİZİM BAŞIMIZIN BELASI TÜRKİYE’DEKİ KOKUŞMUŞ SOLCULAR, SAĞCILAR, SOSYALİSTLER VE KOMÜNİSTLERDİR”

HDP’li Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın kardeşi Namık Sakık ise Miroğlu’na destek istedi. Vatandaşlardan Miroğlu’na destek vermelerini talep eden Sakık, yaptığı açıklamalarla ezber bozdu. Solcular, sağcılar, komünist ve sosyalistlerin Türkiye’nin başına bela olduğunu belirten Sakık, “Bizim başımızın belası Türkiye’deki kokuşmuş solcular, sağcılar, sosyalistler ve komünistlerdir. Bunlar Türkiye’nin başına beladır. Cengiz Çandar, Ertuğrul Kürtçü, Hasan Cemal diyor ki Kürtler silahı bırakmaz. Ben bunlara yaptığım açıklamada, benim bir oğlum var, ben oğlumu Kürdistan için öldürtmem demiştim. Kendilerine gelin ben sanayicilik yapıyorum, dostlarım var, silahların nasıl satıldığını biliyorum dedim. Kandil yolunu da biliyorum, siz savaşın. Biz savaşmak istemiyoruz demiştim. 35 milletvekili var hiç birinin çocuğu dağda değil. İngiltere’de eğitim görüyor, Kıbrıs’ta eğitim görüyor. Benim içim yanmış ben anlatırım” diye konuştu.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ GELİRSE NE İKTİDARI GÖRÜRLER, NE DE BAKANLIĞI GÖRÜRLER, ONLARIN DERTLERİ BU”

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adam gibi adam olduğunu söyleyen Sakık, barışı ancak bu liderin sağlayabileceğini dile getirdi. Sakık, Leyla Zana ve Abdullah Öcalan’ın bile buna inandığı bir durumda kendilerine konuşma hakkı bile kalmadığını kaydetti. Sakık, “Recep Tayyip Erdoğan dedi ki ‘Bu çözüm süreci için gerekirse gövdemi taşın altına koyarım’. Bu adam bu kadar onurlu davranıyorsa, bizde de haysiyet, onur, şeref varsa hem gövdemizi hem kellemizi koyarız taşın altına. Bu acıyı biz çekiyoruz bunu dedim diye bana kızıyorlar. Niye diyorlar, Cumhurbaşkanı adam gibi adam kardeşim, diğer liderlere bakıyorum hiçbir şey göremiyorum. Bu ülkenin kurtuluşu burada. Eğer Leyla Zana 3 yıl önce barışı Recep Tayyip Erdoğan çözer diyorsa ve gidip görüşüyorsa inandığı için gitmiştir. Abdullah Öcalan İmralı’da diyorsa hükümet bu yapıyla ben bu işi çözerim diyorsa başka sorun yok, bizim konuşma hakkımız da kalmıyor. Ama ulusalcılar bırakmıyor, solcular bırakmıyor, sosyalistler bırakmıyor. Başkanlık sistemine karşı geliyor çünkü, buna inanıyorlar ki başkanlık sistemi bu ülkeye gelirse artık sosyal demokratlar, solcular ne iktidarı görür, ne bakanlığı görür, onların dertleri budur” ifadelerini kullandı.