bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş:
GÜNCEL // 11 Haziran 2015 Perşembe 00:00 // Güncelleme: 11 Haziran 2015 Perşembe 00:00

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Biz yine AKP’ye karşı özel bir husumetimiz olduğu için eleştirmiyoruz. Hataları, yanlışları vardır. Bu hatalar ve yanlışlardan dönüldüğü oranda tabii ki Türkiye halklarının yararına her türlü ortak işi, ortak çalışmayı, ortak adımı parlamento olarak birlikte atmaya hazırız” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, milletvekilli adaylarıyla gerçekleşecek toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Halk başkanlığı istemiyor sonuçlar bunu gösteriyor. Kırmızı çizgimiz yok ama Cumhurbaşkanlığı ve sarayını tartışmasına da izin veremeyiz” açıklamasının sorulması üzerine Demirtaş, “Seçimlerden bütün partilerin iyi dersler çıkarması lazım. Türkiye’nin ne istediğini, neyi en çok istediğini siyasi partilerin görmesi, doğru okuması lazım. Bu partilerin başarısı açısından geçerli olan şart değil. Türkiye’nin özgür, aydınlık geleceği açısından şarttır. Umut ediyorum ki AKP’li yetkililer de, diğer parti yetkilileri de çıkan sonuçları doğru değerlendireceklerdir. Biz de tartışıyoruz, değerlendiriyoruz. Elbette ki bir başarı var. HDP’nin ciddi bir başarısı var. Toplumun çok önemli bir desteği, teveccühü var. Bu aynı zamanda sorumluluktur. Bizler büyük bir başarı elde etmiş olmanın verdiği sevinçle daha yüksek bir oranda sorumluluk yüklendiğimizin farkındayız. Onun sevinci bir yana omuzlarımızda artan yükün farkındayız. Onun gereğini yerine getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE HALKLARININ YARARINA HER TÜRLÜ ORTAK İŞİ, ORTAK ÇALIŞMAYI, ORTAK ADIMI PARLAMENTO OLARAK BİRLİKTE ATMAYA HAZIRIZ”

“Başkanlık sistemi Türkiye’de tartışılabilecek veya hayata geçebilecek bir durum değildir” ifadesini kullanan Demirtaş, şunları kaydetti:

“Israr ediliyor olması sistemin tıkanmasına, gerilimin artmasına yol açıyordu. Halkın istemediğini yukarıdan dayatmanın bir anlamı yok. Bu kişisel bir mevzu, kişisel bir mesele de değil. Biz Sayın Erdoğan’a özel bir husumetten dolayı başkanlık sistemine karşı değiliz. Başkanlık sistemi Türkiye’nin bugünkü koşullarında uygulanamaz dayatma bir modeldi. Biz yine AKP’ye karşı özel bir husumetimiz olduğu için eleştirmiyoruz. Hataları, yanlışları vardır. Bu hatalar ve yanlışlardan dönüldüğü oranda tabii ki Türkiye halklarının yararına her türlü ortak işi, ortak çalışmayı, ortak adımı parlamento olarak birlikte atmaya hazırız. En başta yeni anayasa, çözüm süreci. Kaldığı yerden mutlaka hızla devam etmesi lazım. Umarım Sayın Davutoğlu da farkındadır. Çözüm süreci Türkiye’nin geleceği açısından en önemli başlık. Dolayısıyla heyetimiz bugün yarın başvuru yapacak, kapsamlı açıklama da yapacak. Bir kez daha İmralı Adası’na gitmek için değerlendirme yapacak arkadaşlarımız. Onu da çok ayrı bir yere koymamız ve önemsememiz lazım. AKP doğru gerekli dersleri çıkarır, demokratik parlamenter sistemin güçlendirilmesi konusunda iç tüzüğün değiştirilmesi, siyasi partiler kanunu, seçim barajı, basın özgürlüğü, yargı adaleti, bütün bu konularda atılması gereken adımlar konusunda gerçekten iç sorgulamaya dönerse, bu Türkiye açısından iyi olur. Oluşacak koalisyon veya koalisyonlar nasıl şekillenirse şekillensin, bizim temennimiz temel insan haklarında barış, adalet gibi mevzularda parlamentonun ortaklaşmaya çalışmasıdır. Biz HDP olarak seçim dönemindeki rekabeti bir tarafa bırakıp, toplumun güvenliği, huzuru, beklentisi olan barışı gerçekleştirmek için elimizi taşın altına koymaya hazırız.”