bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
'Hayatımız Roman' belgelendirdi
GÜNCEL // 6 Haziran 2017 Salı 18:12 // Güncelleme: 6 Haziran 2017 Salı 18:12

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezince (OKTAM) hazırlanan "Hayatımız Roman" projesi kapsamında düzenlenen kursları tamamlayan Roman genç kızlar, kurs katılım belgelerini aldı. Kursiyerler, belgelerini pasta keserek kutladı

'Hayatımız Roman' belgelendirdi

Avrupa Birliği Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında kabul edilen ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kadın Toplum Araştırma Merkezi (OKTAM) tarafından yürütülen "Hayatımız Roman" Projesi kapsamında Roman genç kadınlara "Hasta ve Yaşlı Refakatçiliği", "Konut ve İşyeri Temizliği" ile "İşletmelerde Hijyen" kursları verildi. Bir buçuk ay süren eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerlere kurs katılım belgeleri düzenlenen törenle verilirken, belge töreninin ardından kesilen pasta ile kursun bitişi kursiyerlerle birlikte kutlandı.

 

‘HER ZAMAN DESTEKLİYORUZ’


Törende yaptığı konuşmada belediye olarak Roman vatandaşlara yönelik önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, “Roman vatandaşlarımıza yönelik yatırımlarımızın yanında sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem veriyoruz. Roman vatandaşlarımıza yönelik çalışmaları her zaman destekliyoruz. Hayatımız Roman projesini yürüten OKTAM’ı tebrik ediyorum” dedi. Proje Koordinatörü Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı da, “Özellikle Roman genç kızları hedef aldığımız projemizde istihdama yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bugün eğitimleri tamamlayarak belgelerini alan genç kızlarımız ihtiyacı her gecen gün artan ve bakım elemanının oldukça yetersiz olduğu bir alanda çalışabileceklerdir" dedi.

 

TÖRENE YOĞUN KATILIM


Belge törenine Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Alican Usta’nın yanısıra, Karadeniz Bölgesi Roman Kültürünü Araştırma Eğitim ve Kalkındırma Derneği (SAMROM) Başkanı Selim Gökçen, Canik Yavuz Selim Gençlik, Kültür, Sanat, Eğitim ve Spor Derneği Başkanı Kemal Şutşut, Proje Koordinatörü Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı, Proje Eğitim Koordinatörü Doç. Dr. Hatice Kumcağız, Proje Psikolojik Danışmanı Doç. Dr. Ercümend Ersanlı, Proje Sekreteri Arş. Gör. Özge Öz, Kariyer ve Meslek Danışmanlığı Uzmanı Arş. Gör. Dilek Çelik Eren ve Proje Eğitmenleri Yrd. Doç. Dr. Nuran Mumcu Boğa, Öğr. Gör. Tahsin Özbek, Arş. Gör. Ayşe Çal, Arş. Gör. Mehmet Korkmaz katıldı.

'Hayatımız Roman' belgelendirdi
'Hayatımız Roman' belgelendirdi
'Hayatımız Roman' belgelendirdi