bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hatırımda Kalanlar
GÜNCEL // 20 Temmuz 2019 Cumartesi 01:24 // Güncelleme: 20 Temmuz 2019 Cumartesi 01:24

İsmail Başaran yazdı... Arşivler yalan söylemezler. O nedenle arşiv tutanlardan birisiyim, günü gelince belki işe yararlar diye. Şimdi size arşivden çıkardığım bir Meclis konuşmasını anlatacağım.

Arşivler yalan söylemezler. O nedenle arşiv tutanlardan birisiyim, günü gelince belki işe yararlar diye. Şimdi size arşivden çıkardığım bir Meclis konuşmasını anlatacağım.

02 Haziran 2004 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Samsun'da kurdurulan Mobil Santral Komisyon Raporu görüşülüyordu. Görüşmeler sırasında konuşmacılardan birisi de AK Parti’nin o zamanki milletvekillerinden şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'di.

Demir konuşmasında santralin Samsun'da kurulması ile ilgili olarak "Sorumlular hesap vermelidir" dedikten sonra halkın büyük ölçüde kandırıldığını öne sürüyordu. Ve Mustafa Demir, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden, Türk Milletine hitaben yaptığı konuşmasında,  Mobil Santralın Samsun'da kurulması öncesinde anlaşmaların "Yol yapılacağı gerekçesiyle" gerçekleştirildiğini ve bu yolla halkın kandırıldığını anlatıyordu.

Demir, o Kutsal Kürsü'den yaptığı konuşmasında şu ilginç cümleyi de dile getiriyordu: Türkiye kimsenin çiftliği ve şirketi değildir.

O zaman sorumlular hesap vermiş miydi hatırlamıyorum, son seçimlerin ardından da Belediyelerde hesap verildimi diye sormak gerekir.

Samsun Büyükşehir Belediyesi uzun yıllar AK Parti tarafından yönetildi, Demir yapılan hizmetleri ve harcamaları vatandaşla paylaşacak mı?

Bir de bir proje öne sürülüyordu seçim öncesi ve hafif raylı Atakum ilçesinde yeraltına alınacak deniliyordu, gerekçe ise ilçeyi ikiye bölmesi olarak gösteriliyordu. Acaba ne zaman başlayacak çalışmalar, bir dahaki bahara mı?

Önceki gün bu satırlara konu etmiştim. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ilçelerde muhtarlarla toplantılar yapıp sorunları dinlediğini dile getirmiştim.

Bu işte sanırım bir eksiklik yapılıyor. Hangi muhtar Büyükşehir Belediye Başkanı’na gerçek sorununu anlatabilecek acaba merak ediyorum.

Galiba asıl yapılması gereken Büyükşehir Belediye Başkanı’nın muhtarları ve belediye başkanları ile belediye yöneticilerini yanına almadan ilçeleri ve mahalleleri dolaşıp sorunları dinlemesidir, gerçek sorunlar işte o zaman dile getirilebilir.

GÜNÜN SÖZÜ

Yükselenlere karşı nazik davranın, çünkü onlara düşerlerken yine rastlayacaksınız. (Jimmy Duranteve)