bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Gençlerin tercihi İLKEM oldu
GÜNCEL // 10 Ekim 2021 Pazar 09:30 // Güncelleme: 10 Ekim 2021 Pazar 09:30
Gençlerin tercihi İLKEM oldu

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İlkadım Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan sınav hazırlık kurslarına yoğun bir başvuru yaşanıyor. Destekleme ve Yetiştirme kursları olan (DYK) kursları ile üniversiteye hazırlanan öğrenciler için İlkadım Belediyesi Derebahçe, Kadifekale ve Yaşardoğu İLKEM olmak üzere 3 farklı şubede TYT- AYT Sınav hazırlık kurslarıyla öğrencilerini hayallerindeki meslekleri okuyabilmeleri için hizmet veriyor. Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yoğun bir kayıt dönemi geçiren İLKEM Etüt ve Eğitim Merkezi YKS ve LGS olmak üzere 360 öğrenci ile eğitim öğretim sürecine başladı. Kurs merkezlerinde pandemi şartları dikkate alınarak hizmetlerine devam eden İLKEM,HES kodu ,maske, mesafe ve hijyenik kurallar, ateş ölçer desteğiyle öğrencilerin sağlıklı bir şekilde eğitim almalarına olanak sağlıyor. Uzman kadrosu ile gençlerin geleceği için hizmet veren eğitimciler, YKS /Üniversite hazırlık  kurslarının yansıra Lise 4 ve mezun öğrencileri TYT-AYT sınavlarına hazırlık kursu 8.sınıf öğrencilerine ise LGS( Liselere Giriş Sınavı) sınavlarına deneme sınavları, birebir rehberlik-danışmanlık hizmeti, motivasyon seminerleri hazırlanıyor.


“Pandemi şartları başarı ivmesinin hızını kesmedi”

Pandemi şartlarına rağmen On-lıne eğitim programları ve yüz yüze telafi programları ile öğrencilerinin başarılarına katkı sağlayan merkez 2020 yılı eğitim döneminde eğitim alan 300 öğrenciden 240’ı YKS sınavına 60’ı ise LGS sınavına hazırlandı. YKS hazırlanan öğrencilerden 140’ı 4 yıllık Lisans bölümlerine yerleşirken 60’ı ise ön lisans bölümlerine yerleşerek başarılarını tescilledi. LGS’ye hazırlanan 60 öğrenciden 27’si nitelikli okullara,23’ü ise ortaokul başarı puanına göre 10’u ise ise adrese dayalı olarak istedikleri liselere yerleşmeye hak kazandı.


“Öğrenci dostu uygulamalarımıza devam edeceğiz”

İlkadım ilçesinin eğitim ve öğretim yönünde öne çıktığı bölgelerden bir tanesi haline geldiğini altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Şehrimizin en fazla eğitim kurumuna sahip olan bir belediye konumundayız. Gençlerimizin yanında olmak ve sınav heyecanlarını azaltmak adına çalışmalar yürütüyoruz. Gençlerimiz gayretlerinin neticelerini en güzel şekilde alacaklar inşallah. Benim onlara güvenim tam. İlkadım Belediyesi olarak öğrenci dostu uygulamalarımıza devam edeceğiz. Geleceğimiz olan evlatlarımızın başarısını görmek bizim için büyük bir mutluluk ve gururdur. Sınava büyük bir azim ve özveriyle hazırlanan gençlerimizin ve ailelerine bu zorlu süreçte başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.