bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Gazi sahnesi kapanmasın
GÜNCEL // 26 Kasım 2016 Cumartesi 15:37 // Güncelleme: 26 Kasım 2016 Cumartesi 15:37

Samsun’da Gazi Sahnesi’nin yer değişikliği ile ilgili tiyatro oyuncuları sahne önünde eylem yaptı. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise Gazi Sahnesi’ni daha büyük bir yere taşıyacaklarını belirterek, bilinçli bir kara propaganda yapıldığını söyledi.

Gazi sahnesi kapanmasın
Gazi Sahnesi’nin yer değişikliği ile ilgili Gazi Sahnesi önünde toplanan oyunculara CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz ve MHP İl Başkanı Taner Tekin de destek verdi. Sahne binası önünde toplanan oyuncular ilk olarak şarkı söylediler. Daha sonra mini bir etkinlik yapan oyuncular, daha sonra saz eşliğinde türküler söylediler.

Yapılan mini etkinliğin ardından Karadeniz’e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Dernek Başkanı Cem Kaynar, basın açıklaması yaptı. Kaynar, “Gazi Sahnesi kapatılmasın ama böyle de kalmasın, tadilattan geçirilsin. İlkadım’a, Samsun’a yakışır çağdaş bir sahne olsun. 27 Mart 2017 yılında 21. yılında yeniden açılıp nitelikli üretimlere ev sahipliği yapsın. Sahnemiz şimdiye kadar yaklaşık 700 bin kişiye ev sahipliği yaptı” dedi.

Okunan basın açıklamasının ardından oyuncular ve onlara destek vermek için gelenler "Gazi Sahnesi kapatılmasın" diyerek slogan attılar.

Tok: “Bilinçli bir kara propaganda yapılıyor”

Düzenlenen eylemin ardından yazılı bir açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, bilinçli bir kara propagandanın yapıldığını ve Gazi Sahnesi’ni kapatmadıklarını, belediyeye ait yeni daha büyük bir salona taşıyacaklarını söyledi. "Tiyatro sahnesini kapatıyorlar" söyleminin bilinçli bir karalama kampanyasının ürünü olduğunu söyleyen Başkan Tok, “Ben, belediyede tiyatro yöneticileriyle görüştüm. Onlara çok çeşitli alternatifler sundum. ’Kiracı olmayalım, Gazi Sahnesi’ni satın alalım’ dedim. Malikler satma konusunda anlaşamadı. Tiyatro kapatılıyor, söylemleri tamamen çarpıtma. Tam tersine, belediyemizin tüm imkanlarını tiyatrocularımıza sunuyoruz. Niyetleri üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek” diye konuştu.

Gazi Sahnesi’ni satın almak istedik, malikler satmak istemedi

Belediye olarak, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerine önem veren bir belediye olduklarını vurgulayan Başkan Tok, “Gazi Sahnesi’ndeki tiyatro gösterilerinin belediyeye ait Yıldıray Çınar Kültür Merkezi’ndeki salonda sahnelenmesi düşüncemizi KATİB (Karadeniz’e Kıyısı Olan Tiyatrolar Birliği) yöneticileri ile bir araya gelerek konuştuk. Her dönem farklı belediye başkanları kiracı olunan Gazi Sahnesi’ne sahnesi, ışık ve ses düzeni, koltukları olmak üzere tepeden tırnağa yeniden tadilat ve onarım yaptı. Siz kendinize ait olmayan yere yatırım yapıyorsunuz. Müfettişte sorguluyor elbette, ‘size ait olmayan yere yatırım yapıyorsunuz’ diye tenkitte bulunuyor. Çok büyük masraflar yapıldı. Bir de kirası var. 1996’dan bu yana kira ödeniyor. Siz düşünün 20 yıl kira ödüyorsunuz. Mülk sizin değil. Bugün bir insan TOKİ’ye kira öder gibi taksit ödüyor, evin içinde oturuyor. 15 veya 20 yıl sonra mülk onun oluyor. Yani ev onun oluyor. Gazi Sahnesi için bu durum böyle değil. Biz de 20 yıl kira ödenilen Gazi Sahnesi’nin olduğu binayı satın almak istedik. ‘Gazi Sahnesi’nin mülkü belediyenin olsun. Niye kiracı olalım, bizim olan yere de yatırım yapalım, tüm tefrişatı ile elden geçirerek, baştan aşağıya son sistem yenileyelim, Gazi Sahnesi’nde kiracı olmaktan çıkalım’ dedik. Çünkü bugünün şartlarında ortalama 70 bin TL kira ödediğimiz yer 20 yılda 1 milyon 400 bin TL yapar. Büyük bir para, KATİB yöneticileri ile görüştük, ‘Gazi Sahnesi bizim olsun, satın alalım’ dedik. Onlar da çok güzel olur. Kültür Müdürümüzü bu işle görevlendirdim. Gazi Sahnesi zamanında merhum iki yakın arkadaşın yüzde 50 hisseli satın aldığı ortak mülkiyeti olan bir yer. Bununla ilgili iki ailenin ortak olduğu Gazi Sahnesi’nin varisleri ile görüştük. Satın alma fikrimizi ilettik. Bir taraf satmak istiyor, diğer taraf satma taraftarı değil. İki aile varisleri ile tek tek görüşüldü, ikna edilmeye çalışıldı. İkna olmadılar. Gazi Sahnesi’nin satın alma niyetimiz sona ermiş oldu” şeklinde konuştu.

"Tiyatro kapatmıyoruz, aksine çok büyük destek veriyoruz"

Gazi Sahnesi’nin satın alma düşüncesinin maliklerin binayı satma konusunda anlaşamamalarından dolayı sahnenin Yıldıray Çınar Kültür Merkezi’ne taşınmasının yeniden gündeme geldiğini anlatan Başkan Tok, “Geçtiğimiz Ekim ayı meclis toplantısında konuyla ilgili olarak İlkadım Belediye Meclisi’nde meclis üyelerine detaylı bilgi verdim. Tiyatro yöneticileriyle de görüşerek düşüncemizi ayrıntılı şekilde anlattığımı söyledim. Tiyatro sanatçılarımıza ayrıca onlara her türlü desteği vereceğimi yüzlerine karşı söyledim. Bırakın tiyatro kapatmayı, tiyatroya çok ama çok büyük katkı sağlıyoruz" açıklamasını yaptı.

"Gazi Sahnesi’ni Yıldıray Çınar’a taşımak istiyoruz"

Tok, belediyeye ait olmayan bir yerde kiracı olarak durdukları Gazi Sahnesini kapatmadıklarını belediyeye ait daha büyük seyirci kapasitesine daha donanımlı, modern ve ferah yapıya sahip Yıldıray Çınar Kültür Merkezi’ne taşımak istediklerini söyledi.

"800 kişilik tam donanımlı, moderni büyük tiyatro salonu yapıyoruz"

Unkapanı Kültür Merkezi’nin yenileme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte tiyatro sanatçılarının hizmetine sunulmak üzere belediye ait 800 kişilik tiyatro ve konferans salonu yapacaklarını ifade eden Başkan Erdoğan Tok şöyle konuştu: “Biz tiyatrolarımızı, tiyatrocularımızı küçücük bir salondan kurtarıyor, fiziki şartları düzgün, onları seyirciyle buluşturan bir ortama taşıyoruz. Tiyatro kapatılıyor söylemleri yalandan ibaret. Kiralık, eski, küçük, maliyeti fazla bir yeri kapatmak tiyatro kapatmak değildir. Tam tersine, belediyemizin tüm imkanlarını tiyatrocularımıza sunuyoruz."