bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Enerjiye ağır fatura
GÜNCEL // 8 Aralık 2022 Perşembe 21:50 // Güncelleme: 8 Aralık 2022 Perşembe 21:50
Enerjiye ağır fatura
İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, TBMM'de hükümetin enerji politikalarını eleştirdi. Türkiye'nin 'yenilenebilir enerji' konusunda istenilen seviyeye gelemediğine işaret eden Bedri Yaşar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Bugün, üretilen enerjide güneş enerjisi yüzde 8,8, jeotermal enerji yüzde 1,6, rüzgâr enerjisi yüzde 10,9 civarındadır. Avrupa'da yenilenebilir enerji konusunda ciddi yatırımlar ve ciddi destekler var. Ortalama aydınlanmamızın bin sekiz yüz saat olduğu bir yerde, bugün Almanya bin dört yüzler mertebesinde; bizden daha fazla güneş enerjisinden istifade etmektedir."

 

KORKUNÇ ZAMLAR YAPILMIŞTIR
İYİ Partili Yaşar, "Elektrik Üretim AŞ'nin yaklaşık maliyeti 1,1 TL; özellikle, verdiğiniz garantilerle güneş enerjisinde bu 13 sent, hidrolikte 7 sent, rüzgârda 12, yine, biokütlede 13 sent yani ortalama verdiğiniz garantiler 7 sent civarında. Elbistan'da verdiğiniz rakamı TL'ye çevirdiğiniz zaman 15 sent kilovatsaat o da 3 TL civarındadır. Bu rakamlara mal ettiğiniz enerjiyi ne yapıyorsunuz? Meskenlerde 90 kuruştu, 170 kuruşa, tarımsal sulamada 175 kuruş, 284 kuruşa, sanayide de 100 kuruştu, oda 532 kuruşa yükselmiştir. Korkunç zamlar yapılmıştır. Sanayide yüzde 400 zam, meskende yüzde 92, tarımsal sulamada yüzde 170 oranında enerji fiyatlarına zam yapılmıştır" dedi.