bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Demirtaş içini döktü!
GÜNCEL // 16 Nisan 2021 Cuma 11:14 // Güncelleme: 16 Nisan 2021 Cuma 11:14
Demirtaş içini döktü!

Meclis toplantı salonunda bir araya geldiği basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Necattin Demirtaş, başkanlık süreci ve yaşanan olayları baştan sonra anlattı.


ÇARMIHA VURULMUŞ GİBİ

Göreve geldiği ilk zamanların maddi ve manevi açıdan çok zorlayıcı geçtiğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Seçim zamanı şunu demek ihtiyacı hissettim: ‘Allah bana bu PKK'lıların oyuyla başkanlık nasip edecekse, etmesin' dedim. Artık gına gelmiştik. Öyle bir karalama kampanyası yapıldı. Bizim yanımızda selam vermeye imtina eden ama oyunu verecek insanlarla karşılaştık. Bizi seviyorlardı ama çalışan çoluk çocukları sıkıntı yaşamasınlar diye böyle davranıyorlardı. Seçim zamanında bu sürece rağmen yanımızda gezen insanlar her şeye rağmen yanımızdaydı. Baktık belediyeyi toparlamak zor, kimsenin ekmeğiyle de oynamayacaksınız, mali tabloda bozuk. Üzerine 300 kişi de yükleyince o günkü asgari ücretle birlikte ayılık 1,5 milyon belediyeye ek gider getirmiş oluyordunuz. O zaman belediyelerin sadece bankalara borcu 100 milyon TL'nin üzerindeydi. Borçları düşük faizle yapılandırdık. O dönem 93 şahsa çek kesilmiş. Bunun toplam tutarı da 23 milyon TL'ydi. Bu çekler ödenmezse belediye hacze düşecekti. Görevdeki 2 senede bu borcun tamamını ödedik. Borç stokumuzda yeni borçlanmalar da var. 2 yılda İller Bankası'ndan 40 milyon TL yeni borçlanma yaptık. Pandemi girince nakit akışı da yavaşladı. Elektrik alacaklarımız da kredi borçlarına kesiliyordu. Kendimi, ‘çarmıha vurulmuş, kımıldayamayan bir adam gibi hissettim' ne yaparsan yap hareket edemeyecek bir pozisyon yaşadık. Bu 2 yıl da elbette bir şeyler de yaptık ama genel tablonun özeti bu şekilde” dedi.


BORCU AZALTAN TEK BELEDİYE

Borç stokunu aşağıya doğru çektiklerini dile getiren Necattin Demirtaş, “Şu anda kamu alacakları konusunda borcumuz elbette var. Yapılandırmalarla bu borç, İller Bankası payından yüzde 40'ı kesiliyor. Dolayısıyla İller Bankası'ndan bize alacağımızın yüzde 60'ı geliyor, yüzde 40'ı borçlara kesiliyor. Şu anda sadece vergi ve SGK'dan kaynaklanan borcumuz 80 milyon TL civarında. Bu borç her ay kesintiler ile azalıyor. Şu anda belediye olarak borçları düzenli ödeme formatına girdik. Bakiye itibarıyla baktım Büyükşehir de dahil belediyeler içerisinde bir önce teslim aldığımıza göre borç stokunu aşağıya çeken tek belediyeyiz. 2020 yılı sonu itibarıyla gelir-gider aralığımızda topladığımız gelirlerden harcadığımız kalem karşılığında işetme hesabına göre düşünürseniz 29 milyon TL'lik artıya geçtik. Buna kar denmez ama izlediğimiz sıkı para politikası bu şekilde” diye konuştu.