bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Cumhuriyet tarihinin en büyük fırsatı
GÜNCEL // 23 Mart 2017 Perşembe 19:34 // Güncelleme: 23 Mart 2017 Perşembe 19:34

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Yeni hükümet sistemi Türkiye’nin önünü açacak. 16 Nisan'da yapılacak olan referandum ülkemiz ve milletimiz için Cumhuriyet tarihinin en büyük fırsatıdır" dedi

Cumhuriyet tarihinin en büyük fırsatı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu için günde en az üç ayrı programda buluştuğu vatandaşlardan evet oyu istiyor. Belediyeevleri Mahallesi'nde mahalle sakinleri ile biraraya gelen Başkan Osman Genç, Karşıyaka ve Hacıismail Mahallelerinde buluştuğu vatandaşlardan da evet oyu istedi. Mevcut sistemin Türkiye'ye katacağı bir şeyin kalmadığını belirten Başkan Genç, bu tarihi fırsat değerlendirilerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesi gerektiğini söyledi.

 

'YENİLİKLER GETİRİYOR'

Yeni sistemin Türkiye’nin önünü açacağını belirten Başkan Genç, yapılacak olan referandumun Cumhuriyet tarihinin en büyük fırsatı olduğunun altını çizdi. Genç, "Yeni sistem vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak, yatırım ve hizmetlere ivme kazandıracak bir çok yeniliği de beraberinde getiriyor. Yeni sistem hızlı karar alan, hızlı icraat yapan etkin bir yönetim modeli olacak. 16 Nisan'da daha demokratik, daha özgür bir Türkiye'nin geleceğini oylayacağız. Yarınlara daha güçlü bir şekilde yürümek için 'Evet'in anlamı çok büyük" dedi.

 

'VESAYET ORTADAN KALKIYOR'

Yeni anayasanın vesayeti ortadan kaldırdığına işaret eden Başkan genç, "Bugün nasıl belediye başkanı 5 yıllığına seçiliyor ve 5 yıl sadece hizmeti düşünüyorsa, Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri de 5 yılda bir seçilip görevlerini yapacaklar. Artık karar da, söz de milletin olacak. Ülkemizde bu güne kadar vesayetçi anlayışlar seçilmişlere hep müdahalede bulundu. Yeri geldi Anayasa Mahkemesi'yle, yeri geldi medya yoluyla, yeri geldi silahlı kuvvetler eliyle oldu. Bu nedenle yeni anayasa vesayeti de tamamen ortadan kaldırıyor" diye konuştu.

 

'İSTİKRAR KALICI OLACAK'

Koalisyonların da ortadan kalkacağını ifade eden Başkan Genç, "Yapılan değişiklikle birlikte geçmişte ülkemizin birçok sıkıntı yaşadığı koalisyon dönemleri sona erecek. Seçimlerden mutlak tek başına iktidar çıkacak. Siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. Geçmişte yaşadığımız hükümet kurma krizleri ortadan kalkacak. Hükümete güvenoyunu millet verecek. Halktan direk yetki alan Cumhurbaşkanı hükümetini kuracak ve icraatlarına başlayacak. İcraatlar daha hızlı yapılacak. Cumhurbaşkanı yüzde 50'nin üzerinde bir oy ile doğrudan seçileceği için siyasette birliktelik artacak" şeklinde konuştu.

 

BUGÜN UYUM VAR, YA YARIN!

Yeni sistemle birlikte olası devlet krizlerinin önüne geçileceğine de vurgu yapan Başkan Genç, "Günümüzde sistem krizinin olmamasının nedeni, Cumhurbaşkanımızın Başbakanımızla uyumlu bir çalışma sergilemesidir. Şu anki uyumun sonsuza kadar devam edeceğini düşüne bilir miyiz? Farklı bir siyasi tabloda çıkması muhtemel gerilimlerin anayasal mekanizmalar içinde çözümü çok zor olacaktır. 2001'de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan merhum Bülent Ecevit arasında çıkan gerilimin ülke ekonomisinde nelere mal olduğunu unutmamak lazım" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük fırsatı
Cumhuriyet tarihinin en büyük fırsatı
Cumhuriyet tarihinin en büyük fırsatı