bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Çukurca şehidi mezarı başında anıldı
GÜNCEL // 20 Ekim 2019 Pazar 17:58 // Güncelleme: 20 Ekim 2019 Pazar 17:58

Samsun Valisi Osman Kaymak, Şehit Piyade Çavuş Fikret Özer için şehadetinin 8. yılında Atakum ilçesi Küçük Kolpınar Mahallesi Mezarlığı’nda kabri başında düzenlenen mevlit programına katıldı

Çukurca şehidi mezarı başında anıldı

19 Ekim 2011 yılında Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalında terör saldırısında şehit düşen kahraman askerimizin kabri başında okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından bir konuşma yapan Vali Kaymak, şehidin mevlidinde Kolpınarspor oyuncusu gençleri görmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Sizi buraya getirenlerden Allah razı olsun. Şunu bilmemiz lazım ki Fikret ağabeyiniz bizim için şehit oldu. Eğer o şehit olmayı kabul etmeseydi bugün bu bayrak dalgalanmayacak ve bizler bağımsız olamayacaktık. Okullarınızda rahat bir şekilde okuyorsanız ve bizler de Samsun’da rahat bir şekilde çalışabiliyorsak şehitlerimiz sayesinde. Unutmayalım ki; devletin olmadığı yerde bayrak olmuyor, ezan olmuyor, Kur’an olmuyor, namus olmuyor. Çok okuyacağız, güçlü olacağız ve Türkiye daha da güçlü olarak yoluna devam edecek. Aksi takdirde şehitlerimiz bizden şikayetçi olur.” dedi.

İnancımıza göre şehitliğin en yüksek mertebe olduğunu ve şehidimiz Piyade Çavuş Fikret Özer’in şu anda Peygamber Efendimiz (SAV) ile beraber olduğunu ifade eden Vali Kaymak, “Şehitler ölmez Vatan bölünmez! sözü gerçekten çok doğru. Şehitlerin ruhaniyeti bizi görüyor. Ben inanıyorum ki şehidimiz buraya gelen herkese şefaat edecektir. Çünkü hocalarımız, şehitlerimizin akrabalarına, komşularına ve kabrini ziyaret edenlere şefaat hakkı olduğunu söylüyor. Gerçekten şehit ailesi olmak bir onur meselesi. Ben tekrar şehidimizin annesine, babasına, kardeşlerine sabırlar diliyorum. Onlar çok şerefli bir aile ve bizlerin baş tacı. İnanıyoruz ki; Rabbim onları cennetinde buluşturacak inşallah.”şeklinde konuştu.

Mevlit programının şehidimizin kabrinin başında yapılmasının da çok güzel olduğunu dile getiren Kaymak, “Bazen şehitlerimizi camilerde anıyoruz, tabii ki o da çok güzel ama şehitlerimizin şehadet yıldönümünde mezarı başında anılması çok daha maneviyatlı oldu. Bu tür programları artırmamız lazım.” diye konuştu.

Mevlit programının sonunda Samsun Valisi Osman Kaymak, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, şehidimizin ailesi, yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kolpınarsporlu genç futbolcular ve vatandaşlala birlikte Barış Pınarı Harekatı’na katılan kahraman Mehmetçiğimize asker selamı gönderdi.