bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Çevre Timi göz açtırmıyor
GÜNCEL // 18 Mayıs 2017 Perşembe 16:31 // Güncelleme: 18 Mayıs 2017 Perşembe 16:31

Samsun İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma Timi yasaya aykırı davrananlara göz açtırmıyor.

Çevre Timi göz açtırmıyor
Samsun ve ilçelerinde denetimlerini sıklaştıran İl Jandarma Çevre Koruma Timi kaçak avcılık, ırmak yataklarından kaçak kum çakıl alanlara ve çevre kirliliğine neden olanlara fırsat vermiyor. Kavak ilçesinde bir taş ve kireç ocağına yol güzergahında bulunduğundan trafiği aksatarak tehlike oluşturduğu ve çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle 50 bin lira idari para cezası kesti.

Bir süre önce Tekkeköy Abdal Irmağı’nda yaşanan balık ölümlerini araştıran timin, bir fabrikanın zehirli atık sularının ırmağa karışması sonucu cevre ve suyun kirlendiğini tespit etmesi üzerine fabrikaya 51 bin lira idari para cezası kesildi.

Bafra Derbent Barajı bölgesinde yasak su ürünleri avcılığı yapanlara, ayrıca ırmak yatağından kum, çakıl alanlara 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanu’na muhalefetten 2 bin 500 lira idari para kesildiği bildirildi.

Fabrikaların denetimleri sık sık yapılarak kurallara uymayan işletmelere idari para cezası tutanağı tutulacağını ifade eden yetkililer, vatandaşların bu tür kirliliğe sebep olanları, izinsiz ırmak yataklarından kum ve çakıl alanları Jandarma 156 ihbar hattına bildirmelerini istediler.