bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Canik'te dolu dolu Kadir Gecesi
GÜNCEL // 11 Haziran 2018 Pazartesi 17:49 // Güncelleme: 11 Haziran 2018 Pazartesi 17:49

Canik Belediyesi tarafından Ramazan Günleri Etkinlikleri kapsamında Kadir Gecesi'nde düzenlenen 'Dua Buluşması'nda ünlü hafızlar Caniklilerle buluştu. Eller dünyanın dört bir yanında zulüm altında olan Müslümanlar için semaya açılırken, Başkan Genç ve vatandaşlar sahuru birlikte yaptı

Canik'te dolu dolu Kadir Gecesi

Kadir Gecesi'nde binlerce kişi Canik Belediyesi tarafından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen programda biraraya gelerek ay-yıldızın gölgesi altında buluştu. Orucun birlikte açıldığı, Kur'an-ı Kerim seslerinin yükseldiği, ellerin mazlum Müslümanlar için semaya açıldığı duygusal gecede, binlerce kişi aynı anda dua etti. sahur hep birlikte yapıldı. Binlerce kişinin Kadir Gecesi'nin manevi iklimini iftardan sabah namazına kadar gece boyunca yaşadığı gecenin sonunda Başkan Genç ve vatandaşlar sahuru birlikte yaptı.


BİNLERCE ALIN SECDEYE GİTTİ


Canik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Ramazan Günleri Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kadir Gecesi Özel Programı" iftar yemeğiyle başladı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün, meclis üyeleri ve muhtarların katıldığı programda binlerce kişi iftarını hep birlikte yaptı. İftar yemeğinin ardından verilen vaazda Kadir Gecesi'nin önemini anlatılırken, teravih namazında binlerce alın aynı anda secdeye gitti.


HAFIZLAR MEST ETTİ


Kılınan teravih namazının ardından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda Kur'an sesleri yükseldi. Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Dünya Birincisi Hafız Ahmet Sarıkaya, Dünya Dördüncüsü Hafız Fatih Derdiyok ve Türkiye birincisi Hafız Mustafa Özyılmaz, gönüllerin pasını sildi. Başkan Genç, misafir İmam-Hatip'lere programa katkılarından dolayı plaket verdi. Ardından eller semaya açıldı ve başta Filistin olmak üzere dünyanın diğer yerlerinde zulüm altında olan Müslümanlar için hep birlikte dua edildi.


AY-YILDIZIN GÖLGESİ ALTINDA


Dolu dolu geçen ve gönüllerin buluştuğu gecenin sonunda ise sahur hep birlikte yapıldı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde vatandaşlarla birlikte sahur yaparken, aynı anda binlerce kişi de Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda sahura birlikte girdi. Canik Belediyesi olarak binlerce kişiyi böyle manevi bir gecede biraraya getirmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi olarak bu tür manevi etkinlikleri önemsediklerini belirterek, ay-yıldızın gölgesi altında Kadir Gecesi gibi anlamlı bir gecede birlik ve beraberlik örneği sergilendiğini söyledi.


ŞEHİT VE MÜSLÜMANLAR İÇİN DUA EDİLDİ


Hem şehitler hem de mazlum coğrafyalarda zulüm altındaki Müslümanlar için her yıl olduğu gibi bu yıl da dua ettiklerini ifade eden Başkan Genç, "Belki buradan pek birşey yapamıyoruz ancak Kadir Gecesi gibi böyle anlamlı bir gecede ellerimizi semaya açalım ve o Müslüman kardeşlerimiz için dua edelim istedik. Bizim medeniyetimiz her zaman mazlumun yanında olan, zalimin karşısında duran bir medeniyettir. Biz de bu anlayışla biraraya geldik" dedi.

Canik'te dolu dolu Kadir Gecesi