bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Canik'te açılışlar devam ediyor
GÜNCEL // 21 Temmuz 2018 Cumartesi 14:38 // Güncelleme: 21 Temmuz 2018 Cumartesi 14:38

İlçe genelindeki camileri ve çevrelerini tek tek yenileyen Canik Belediyesi, iki camide daha yenileme çalışmalarını tamamladı. Bugüne kadar 83 camide tadilat ve çevre düzenlemesi gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Osman Genç, camilerin şehrin kalbi olduğunu ve şehre ruh kazandırdıklarını söyledi

Canik'te açılışlar devam ediyor

Canik Belediyesi okulların ardından ilçe genelindeki camileri de tek tek yeniliyor. Bugüne kadar 81 camide tadilat ve çevre düzenlemesi gerçekleştiren belediye, iki camiyi ve çevresini daha baştan aşağı yeniledi. Canik Belediyesi tarafından Başalan Mahallesi'nde Pazar Yeri Camii ve Hacıismail Mahallesi'nde Şafaklar Camii ve çevresinde yapılan tadilat ile çevre düzenlemesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

ŞEHRİN AKLI VE KALBİ

Her iki camide yapılan çevre düzenleme çalışmalarının açılışında konuşan Başkan Osman Genç, "Hacıismail Mahallemizin imar problemini çözdük. İmar demek şehirleşme demektir. Ayrıca Güzel Evim Mutlu Geleceğim evlerimizi boyadık ve güzellikler ortaya çıktı. Şehircilikte önem verdiğimiz iki kurum vardır. Biri camiler, diğeri de okullar. Öncelikli sorumluluğumuz olmamasına rağmen bu camileri ihya ve inşa etmeyi görev bildik. Peygamberimiz Mekke'den Medine'ye hicret ettiğinde yaptığı iki şey vardır. Biri cami, biri mekteptir. Biz de tarihi kodlarımızdan aldığımız ilhamla şehrin aklı olan okullarımızı ve kalbi olan camilerimizi yeniliyoruz" dedi.

 

ŞEHİRLER BİRLİK RUHUNU TAŞIR

Camilerin buluşma yeri olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Camiler, İslam medeniyetinin kalbidir. Medeniyetimizde hiçbir şehir, camisiz, mabetsiz düşünülemez. Camiler, omuz omuza saf tutarken, sahip olduğumuz birlik ruhunu toplumumuza taşıyan mekanlardır. Bu nedenle yaptığımız düzenlemelerle camilerimizi yeniden şehrin kalbine, hayatın merkezine yerleştiriyoruz. Allah güzeli sever. Mekteplerimizi ve camilerimizi güzel kılmak için çevre düzenlemeleri yapıyoruz. Hacıismail Mahallesi Şafaklar Camimizi 350 bin lira maliyetle yeniledik. Aynı şekilde Başalan Mahallemizdeki Pazar Yeri Camimizde de boya, çevre düzenlemesi, parke döşeme çalışmaları yaptık. 142 camimizden 83.'sünün çevre düzenlemesini bitirdik. Yaptığımız bu yenileme çalışmaları halkımıza ve ilçemize hayırlı olsun" diye konuştu.

 

AÇILIŞLARI YAPILDI

AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler de, yapılan düzenleme çalışmalarının çok güzel olduğunu belirterek, mahalle halkının güzel günlerde kullanmasını diledi. Konuşmaların ardından Başkan Osman Genç, diğer protokol üyeleriyle birlikte yapılan çalışmaların açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenlerine Başkan Genç'in yanısıra AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Canik'te açılışlar devam ediyor
Canik'te açılışlar devam ediyor