bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Büyükşehir'den Batum’a kardeş şehir teklifi
GÜNCEL // 9 Kasım 2017 Perşembe 11:11 // Güncelleme: 9 Kasım 2017 Perşembe 11:11

Gürcistan’dan gelen heyeti ağırlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Batum ile kardeş şehir olmak için çağrıda bulundu.

Büyükşehir'den Batum’a kardeş şehir teklifi
Bir dizi programlar için Samsun’a gelen Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Maliye Ekonomi Bakan Yardımcısı Konstantine Megrelişhvili, Acara TSO Başkanı Tamaz Shavadze ve beraberindeki heyet Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Karşılıklı ziyaretler ile kültürlerarası gelişimin artacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Gürcistan ile gerek kültürel gerek ticari gerekse turistik etkileşimi daha da arttırmalıyız. Mesela beni arayın ‘Batum’da özel bir akşam var’ deyin. Programlarımız müsait olursa seve seve gelirim. Bir zaman sonra bende sizi arayıp kentimizde özel bir akşam var diyerek davet edeyim. Sizler de gelin. Bu karşılıklı ziyaretler kültürlerarası gelişimi tetikler. 3 yıldır Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı(TKB) görevini yapıyorum. O kimliğimle yanımda bir heyet ile Gürcistan’a gelmek ve o tarihi dokuyu görmek isterim. TKB üyesi belediye başkanlarımızla birlikte Gürcistan’a bir ziyaret gerçekleştirebiliriz” dedi.



Batum ile kardeş şehir olma çağrısı

Ziyaretçilere 2014 yılında 6360 sayılı Kanun ile değişen Büyükşehir Yasası’nı da detaylarıyla anlatan Yılmaz, “Yasa ile birlikte mahalle olan köylerimizi 3,5 yıl içinde ihya ettik. Kentsel ve bölgesel kalkınma hamleleri başlattık. Çiftçilerimize, hayvancılık ile uğraşan kardeşlerimize ciddi destek sağladık. Ülke ekonomisine katkı sağlamak için büyük bir işe daha imza atıyoruz. Hatta attık diyebiliriz çünkü tamamlanmak üzere. Samsun Lojistik Merkezi başta Samsun sonra da ülke ekonomisi olmak üzere büyük katkılar sağlayacak. Benim inandığım bir şey var. İki ülke arasında ticari faaliyetlerin gelişmesinde ortaklığın büyük bir etkisi vardır. Yani karşılıklı ticaret ortaklıktan geçer. Batum ile bir kardeş şehir ilişkisi kurmamızda fayda var. Kardeş şehir olduğumuzda iki ülke arasındaki ilişkiler başka bir boyuta taşınıyor, ilişkiler kuvvetleniyor. Bunu sağlamalıyız” diyerek kardeş şehir olma çağrısında bulundu.



“Samsun zamandan hızlı gelişmiş”

Samsun’a her geldiğinde büyük değişim ve dönüşüm ile karşılaştığını ifade eden Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Maliye Ekonomi Bakan Yardımcısı Konstantine Megrelişhvili ise, “Her geldiğimde Samsun daha da gelişmiş. Hatta zamandan hızlı gelişmiş diyebilirim. Golf sahası Samsun’a değer katmış. Dün limanı gezdik. Limanın ne kadar büyük bir liman olduğunu gördük. Adeta Samsun’a hayran kaldık” ifadelerini kullandı.

Ziyaret karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.
Büyükşehir'den Batum’a kardeş şehir teklifi