bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Başkanlar Regaip Kandili’ni kutladı
GÜNCEL // 21 Mart 2018 Çarşamba 17:31 // Güncelleme: 21 Mart 2018 Çarşamba 17:31

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Rahmet, mağfiret ve bereketin müjdecisi olan üç ayları muştulayan Regaip kandilini kutladı

Başkanlar Regaip Kandili’ni kutladı

Başkan Tok mesajında, “Toplumsal birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’ni fırsat bilmeli ve toplumsal iç huzurumuzu arttıran bu kutsal günlerin değerini en iyi şekilde idrak etmeliyiz” dedi.


RAHMET, MAĞFİRET VE BEREKETİN HABERCİSİ”


Rahmet kapılarının açıldığı, manevi duyguların doruğa çıktığı kandil gecelerinde avuçlarımızı, bütün mazlum ve mağdurlar için göğe kaldırmalıyız diyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, mesajında; "Üç ayların müjdeleyicisi olan Regaip, herhangi bir şeyi istemek, arzu duymak, meyletmek, bu emeller doğrultusunda çaba sarf etmek demektir. Bizde böylesi müstesna gecelere ulaşmanın şükrü ile ibadetimizi yaparken varsa kırgınlıklara mutlaka son vermeliyiz. Aile, akraba ve komşuluk ilişkilerimizde küslükleri kaldırmalıyız. Rahmet, mağfiret ve bereketin habercisi olan  Regaip Kandiline bir kez daha ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşamalıyız” dedi.


“BU GÜN VE GECELERİ FIRSAT BİLMELİYİZ”


Regaip Kandili ile İslam Âlemi için büyük önem arz eden üç ayların da başladığını belirten Başkan Tok; "Bir kez daha hep birlikte Allah'ın bereket, rahmet ve mağfiretinin bol bol ihsan edildiği üç ayların müjdecisi Regaip Kandili'ne erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Böylesi günler kalplerimizi sevgiyle dolduran, birbirimize hoşgörülü ve saygılı olmamız gerektiğini bizlere hatırlatan, kardeşlik, arkadaşlık, yardımlaşma gibi duygularımızı artıran ve biz kullarını Allah'a yakınlaştıran günlerdir. Bu gün ve gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında yayılmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz ve bütün İslam âleminin Regaip Kandilini kutluyor ve bu gecelerin hürmetine vatan toprağını korurken şehitlik mertebesine ulaşan kahraman silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet mensuplarımıza, Yüce Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

TEKKEKÖY BELEDİYE BAŞKANI HASAN TOGAR
TEKKEKÖY BELEDİYE BAŞKANI HASAN TOGAR
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar da mesajında  "Dini gün ve geceler, insanlarımız arasında küskünlüklerin ve dargınlıkların son bulduğu sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının pekişip gelişmesine vesile olan maneviyat yüklü mübarek zaman dilimleridir" dedi.  Rahmet kapılarını sonuna kadar açıldığı mübarek üç ayların manevi ikliminin tüm İslam alemini kucakladığını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun ki, bir kez daha rahmet ve mağrifet mevsimi olan mübarek üç aylara ve Regaib kandiline kavuşmuş bulunuyoruz. Rahmet kapılarını sonuna kadar açıldığı mübarek üç aylara girmiş olduğumuz bu günlerde ard arda Recep, Şaban ve on bir ayın sultanı Ramazan-ı şerif ile Regaib kandili, miraç kandili, berat kandili ve kadir gecesini idrak edeceğiz. Bugün mübarek üç ayların başladığının müjdecisi olan Regaip kandilini kutluyoruz. Üç Ayların Manevi havasına girildiği müjdesini taşıyan Regaip kandili; cenab-ı Allah’a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, nefsimizin yanıltıcı isteklerinden uzaklaşmanın imkanıdır. Bu mukaddes gecelerde Rabbimizin bizlere vermiş olduğu nimetler, sağlık ve afiyet için şükredip, bu mübarek günlere tekrar ulaştığımız için minnet ile ibadete yönelmeli ve tövbe etmeliyiz. Maneviyat yüklü dini gün ve geceler, kulun Rabbine daha fazla yakınlaştığı, dargınlıkları, kırgınlıkları bırakıp kardeşlik ve hoşgörü duygularını zirveye çıkarttığı mübarek zaman dilimleridir. Bu güzel günler ve geceler, insanlarımız arasında sevgi ve kardeşlik duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmaktadır. Maneviyat yüklü bu geceleri iyi değerlendirmeli, çekişmeleri, dargınlıkları ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, toplum olarak birbirimize kenetlenip birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Regaib Kandilinizi kutlar, bu gecenin tüm hemşerilerimize ve İslam Alemine birlik, beraberlik, barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim" dedi.
KAVAK BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM SARICAOĞLU
KAVAK BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM SARICAOĞLU
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Sarıcaoğlu mesajında; "Kandiller, Müslümanlar olarak Allah'ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan arzumuzu en üst noktaya taşıdığımız ve huzur bulduğumuz müstesna zaman dilimleridir. Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için dua edenlerin, dualarının kabul olduğu bir Regaip Kandili’ne daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek günler vesilesiyle aramızdaki çekişmeleri kaldıralım, kırgınlıkları bir tarafa bırakalım, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için bir arada olalım. Bu özel aylar ve bu ayların içinde barındırdığı mübarek gün ve geceler, bizlere, hızla geçen zamanın değerini idrak etmenin, durup düşünmenin, hayatın yoğun koşuşturması ve temposu içinde kendimize dönüp, gönül âlemine nazar kılmanın ve içe doğru bir yolculuk yapmanın imkânlarını sunar. Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına; birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine daha fazla gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimin Regaip Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.