bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Başkan Yılmaz'a 'referandum' çağrısı
GÜNCEL // 24 Mayıs 2017 Çarşamba 11:32 // Güncelleme: 24 Mayıs 2017 Çarşamba 11:32

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin almış olduğu, Terme, Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık ilçe minibüs ve otobüslerinin artık şehir merkezine sokulmayacağı ve Tekkeköy ilçesine kadar gelen hafif raylı sistem ile bundan sonrasının tamamlanacağı yönündeki karara tepki gösterdi

Başkan Yılmaz'a 'referandum' çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin almış olduğu, Terme, Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık ilçe minibüs ve otobüslerinin artık şehir merkezine sokulmayacağı ve Tekkeköy ilçesine kadar gelen hafif raylı sistem ile bundan sonrasının tamamlanacağı yönündeki karara tepki gösterdi.

Kararın halka rağmen alındığını ve halkın ulaşımının daha da zorlaşacağı anlamını taşıdığını dile getiren CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Vatandaşın, Anayasa ile korunan hakları var. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de özgürce seyahat edebilme hakkı. Bu hak nerede kaldı? Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, Samsun'a gelenlere bir tek, vize uygulamadığı kaldı. Bir karar alınmadan önce, ki böyle vatandaşı yakından ilgilendiren bir kararsa, tartışılır, görüşülür, ondan sonra karar verilir. Ancak, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde maalesef bu alışkanlık yok. Hal böyle olunca, vatandaş da tepeden inme kararlardan olumsuz etkileniyor. Millet Samsun'a sadece gezmek için, eğlenmek için gelmiyor. Herkesin özel arabası yok ve taksi tutacak ekonomik gücü de yok. Yani, vatandaş bu toplu taşıma araçlarını günlük yaşantısında kullanmak zorunda. Bu nedenle, vatandaş hasta olabilir, başka acil ihtiyaçlarını görmek için Samsun'a geliyor olabilir. Vatandaşın, temel ihtiyaçlarını görmek için kullandığı araçların kesintiye uğrayacak olması, ulaşılmak istenen yere gitmeyi de zorlaştıracağı gibi, muhtemelen vatandaşın işinin aksamasına neden olacaktır. Tekkeköy'e taşınan hafif raylı hattın, beklenilen potansiyeli göstermediği ve doluluğu gerçekleştirmediği, bu nedenle Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından böyle bir karar alındığı ve bu nedenle Ayvacık , Terme, Çarşamba ve Salıpazarlı yurttaşların Samsun'a ulaşımının engellendiği konuşulmaktadır ki, eğer bu doğruysa, vatandaşı gelir elde etme aracı olarak gören bu zihniyet derhal terkedilmelidir. Bu karara imza atan herkes, 1 gününü ayırsın ve bu hattı gelip gitsin. İmza atmak kolay ama çileyi vatandaş çekiyor." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a açık çağrıda bulunan Tufan Akcagöz, "Millet iradesi deyip duruyorlar. Pek güzel. O halde çağrı yapıyorum. Samsun'la ilgili bu düzenlemeye Samsun halkı karar versin. Sorun bakalım, Samsunlu ne diyor? Samsun'un bütününe ya da bu uygulamanın bire bir mağduru olacak Ayvacık, Çarşamba, Salıpazarı ve Terme halkına sorun. Karar sizin. Ama aldığınız kararın doğruluğuna eminseniz şayet, halka sormaktan çekinmezsiniz. Hem, dünyada da bunun örnekleri var. Türkiye'de de Belediyeciler tarafından zaman zaman uygulanabilecek bir yöntemdir. Ortaya sandığı koyarsınız, millet düşüncesini, iradesini sandığa yansıtır. İşte referandum, bu gibi durumlar için daha etkili bir demokratik yöntemdir. Uluslararası platformda da uygulama örnekleri var. Samsun'da da bu uygulansın ve halka sorulsun. Her şeyi en iyi siz bilemezsiniz. Sorun, vatandaş cevabını versin. Vatandaş, Tekkeköy'e kadar gelip, ondan sonrasına hafif raylı sistem ile devam etmeye razı olursa sorun yok ama şayet aksi çıkar ve Büyükşehir Belediyesi bu anlamsız kararı uygulamaya devam ederse, bizim dayatma değerlendirmemiz bir gerçek halini almış olacaktır. Tüm Samsun halkı bu zulüm anlamı taşıyan kararı protesto etmelidir. Her platformda, bunun yanlış bir uygulama olduğunu dile getirilmelidir. Samsun, dayatmacı anlayışa sahip bir basit krallık gibi yönetilemez" diye konuştu.