bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bafra’nın çehresi değişecek
GÜNCEL // 26 Eylül 2017 Salı 13:58 // Güncelleme: 26 Eylül 2017 Salı 13:58

Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Bafra Belediyesi işbirliğiyle yapımına başlanan Sedde Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İlçe için büyük önem taşıyan projenin, yeni otogar inşaatıyla birlikte faaliyete geçeceği belirtiliyor. Projeler tamamlandığında ise ilçenin çehresini değiştirmesi bekleniyor.

Türkiye’nin verimli tarım ovalarından Bafra’da yatırımlarına devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra Belediyesi ortaklığı ile yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak Sedde Projesi’ni hayata geçirmek için çalışıyor. Kızılırmak üzerindeki yaşam projesinin iki yakasında beton dökme faaliyeti yürütülüyor. Projeyle bölge geniş bir rekreasyona tabi tutularak, ilçenin en prestijli alanı haline gelecek.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Sedde Projesi’nin büyük bir yatırım olduğunu söyledi. Şuan halk arasında ‘Gelin Köprüsü’ diye bilinen Çetinkaya Köprüsü’nden denize doğru akan Kızılırmak’ın her iki yakasında betonlama çalışmaları yapıldığını ifade eden Yurt, projeyle bölgeyi yaşam alanı haline getireceklerini kaydetti.

Sosyal, kültürel, sanatsal, çevrecilik açısından bölgede eşi benzeri görülmemiş bir yaşam merkezi olacağını ifade eden Yurt, “Sedde Projesi, ilçe turizmine ve ekonomisine önemli katkılar yapacak bir projedir. Bu kapsamda Çetinkaya Köprüsü’nü de restorasyona tabi tutacağız. Söz konusu 240 dönümlük alanımızı, dinlenme alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, amfi tiyatro, suni kanal, nostalji bahçeleri, peyzaj alanları, botanik bahçeler, çocuk oyun alanları, çay bahçeleri, spor alanları gibi sosyal donatılarla süsleyip, sayısız etkinliğin düzenleneceği bir yaşam merkezi haline getireceğiz. Kısacası Bafralı hemşehrilerimiz, Kızılırmak ile buluşacak. O bölgemiz bir cazibe merkezi haline gelecek” diye konuştu.



Yeni festival alanı, Sedde ile bütünleşecek

Bafra Ali Kale Tesislerinin deniz tarafındaki yanında yer alan 100 dönümlük araziyi çok amaçlı yeni bir festival ve rekreasyon alanı olarak planladıklarına da değinen Genel Sekreter Yardımcısı Yurt, “Burası Kızılırmak Sedde Projesi ile de bütünleşik bir proje olacak. Şu an basık olan bu arazide bütün makine ve araç ekiplerimiz insanlar nefes alsın diye dolgu çalışmaları yapıyor. Zemini yükselttikten sonra buranın rekreasyon ve çevre düzenlemesi için ihale yapacağız. Küçük bir stadyumu anımsatacak proje içinde çok amaçlı festival alanı, tribünleri, kafeleri, yürüyüş yolları, tarımsal üretimi, nokul gibi ilçemizin ünlü gıda mamulleri ve yöresel lezzetlerinin tadılabileceği ve satılabileceği satış üniteleri olacak. Havuzlar, su yolları, aydınlatma ve muhtelif ağaç çeşitlerinden oluşacak görselliği mükemmel bir alan olacak” ifadelerini kullandı.
Bafra’nın çehresi değişecek
Bafra’nın çehresi değişecek