bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Alt yapı yatırımlarına kış molası
GÜNCEL // 1 Aralık 2016 Perşembe 12:20 // Güncelleme: 1 Aralık 2016 Perşembe 12:20

Samsun Büyükşehir Belediyesi, etkili olan olumsuz hava koşulları sebebiyle ilçelerde sürdürdüğü alt yapı yatırımlarına ara vermek zorunda kaldı.

Alt yapı yatırımlarına kış molası
14 ilçede olağanüstü alt yapı yatırımlarına imza atan Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçeleri adeta şantiye çevirdi. Kırsal mahalleleri şehirlerarası otoban yolu gibi yüksek konforlu ve kaliteli beton, kuru beton ve sıcak karışım asfaltla birbirine bağlayan Fen İşleri Daire Başkanlığı, ayrıca yapımını tamamladığı köprülerle asırlık ulaşım problemlerine de son verdi.

İlçelerde ve mahallelerde her evin musluğundan temiz su akıtmak için büyük çaba sarf eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), içme suyu ve kanalizasyon şebekesi yatırımları ile birçok mahalleye su getirdi. Yatırımlarla insan hayatının en temel ihtiyaçlarından içme suyuna mahallelerde çevre temizliği ve insan sağlığı sorunları da ortadan kalktı.

Yapımı tamamlanan alt yapı yatırımlarla yaşam konforu ve kalitesi artan mahalleleri yalnız bırakmayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, verdiği tarım ve hayvancılık destekleri ile köy ekonomilerini de geliştirmeye çalışıyor. Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı, çiftçi ve hayvancılara fidan, tohum, yem ve gübre dağıttı.

Yapılan milyonlarca liralık yatırım ve destekler, köyden kente göçü, kentten köye dönüştürmeye başladı. Nüfusu artan mahalleler de kasabalaşırken, tarım ve hayvancılık daha sistematik, düzenli ve verimli yapılır hale geldi. Ancak olumsuz hava şartları ve yağışlar nedeniyle çalışmalara, geçici olarak ara verildi. Sağanak yağmur ve kar yağışının neden olduğu hizmet ve yatırım molasının, ilkbahara kadar sürebileceği belirtiliyor.

Yatırımlarla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, ilçelerde planlanan tüm alt ve üst yapı yatırım çalışmalarına hava şartlarının olumsuzluğu sebebiyle ara vermek zorunda kaldıklarının bilgisini verdi. Genel Sekreter Yardımcısı Yurt, mevsim sıcaklıklarının ve şartlarının normale dönmesiyle hizmetlerin kaldığı yerden devam edeceğini kaydetti.